• 8873
    son yılların en kötü kadro planlamasına sahip futbol takımı.

    sanki parasızlıktan, sanki oyuncuların takıma gelmek istemeyişinden kadro kurulamamış gibi. böyle saçma bir planlamayı daha doğrusu plansızlığı nasıl başarmışız aklım almıyor.

    yıllardır her transfer döneminde taraftar sol bek der, sağ bek der. bunu bakın taraftar diyor. taraftar tribünden izlediğinden daha net görüyor bazı şeyleri sanırım.

    muslera'nın yedeği yok. muslera robot değil ki sakatlanmasın, ceza almasın.

    takımda;
    sol bek yok, dolayısıyla yedeği hiç yok.
    sağ bek de yok gibi; eboue'yi düşünsek sürekli yerlerde. maç içinde 2 olumlu hareket yapsa 12 olumsuz hareketi var.
    sabri'yi düşünsek yetersiz kalıyor, eskiden gençliğinin de verdiği enerjiyle daha hızlı ve atikti ama artık o özelliği yok.

    stoper konusuna gelirsek, bu sene o hat belki 10 defa değişti. semih eski gücünde değil, üzerinde bir sakatlık var atlamadı. chedjou ise ilginç bir şekilde kafası tamamen başka yerdeymiş gibi oynuyor maçlarda, stabilite hiç yok kendisinde. dany desen 10 saniye sonra sonra ne yapacağını kestiremiyorsun, gökhan desek hep ikinci planda düşünülüyor.
    defans hattının bu isimlerle bir raya oturması bence zor. isimleri tek tek değerlendirsek kaliteli olabilirler lakin beraber oyun içinde uyumsuzlukları var. dany ile chedjou birbirinin çok benzeri isimler. semih ile de gökhan. bu 4 isimden hiç biri geriden oyun kuramıyor, birbirlerinin eksiklerini kapatacak yeterlilikte değiller, o yüzden defanstaki 1 birim hata bir anda 2 birim hata oluyor. notralizasyon olamıyor.

    orta saha konusunda her şey melo ve selçuk üzerine yıkılmış. bu adamların günahı ne ise bilemiyorum. varsa selçuk, yoksa melo. sakatlansalar, ceza alsalar klaslarının 3 gömlek altı bile yedekleri yok yedek kulübesinde.

    kanatlar hakkında yorum yapılacak bir veri malesef yok. takımda kanat var mı?

    forvet hattı ise biraz kompleks. burak, umut, drogba.
    bu hat çok su götürür.
    tek forvette ilk tercihim burak, ikili forvette ise ilk tercihim burak-umut ikilisi olur,
    drogba çok büyük isim, özellikle şampiyonlar ligi maçlarında takıma faydası çok.
    lakin defansı oturmamış bir takımda bu yaş ve form durumuyla drogba takımı zorluyor. varlığı en kötü 1-2 net gol pozisyonu yaratması/içinde olması demek ama maçta dakikalar ilerledikçe çok top kaybı yapıyor, takımda defans olmayınca da her top kayıbı kalemizde bir gol tehlikesi anlamına geliyor. (aslında ironiye bakarsak bu adam ayağında en iyi top saklayan isim takımdaki. konsantre eksikliği var son zamanlarda sanırım.) drogba öyle büyük bir isim ki, yorum kitleniyor işte burada.
    yedek kulubesinde oturması da yabancı sınırı nedeniyle sıkıntı yaratıyor. bir seçim yapmak gerekince de ismiyle ilk 11'de buluyor kendisini.

    yukarıdaki ayrıntılara pek takılmadan asıl demek istediğim şu; bu plansızlıkla başarılar haftalık olur. mesela 1 maç kazanırız, 2 maçta puan kaybederiz. 2 maç kazanırız 1 maçta berabere kalırız.
    şu mevcut haliyle 2013/2014 sezonunda galatasaray futbol takımından kimse 5-6 maçlık galibiyet serisi beklemesin.

    edit: sneijder'den hiç bahsetmediğimin farkındayım. hayırlısı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın