resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 7802
    türk futbol tarihinin en büyük, en başarılı teknik direktörü.
    italya'da grande terim, commendatore, türkiye'deimparator.
    türkiye'de 96-2000 yılları arasındaki, galatasaray hegemonyasının baş mimarı, avrupa'dan kupa getiren ilk ve tek, türk teknik direktör. türk futbolunun, hatta türk halkının ufkunu açmış, galatasaray'la birlikte avrupa'yı dize getirmiş, bize aslında o kadar da küçük olmadığımızı tekrar hatırlatmıştır.
    galatasaray`da ikinci kez görev aldığı, 2002-2004 yılları arasında gerek maddi sıkıntılar, gerekse saha dışı! nedenlerden dolayı, görece başarısız bir dönem geçirip, galatasaray'ın daha fazla zarar görmemesi adına istifa etmek durumunda kalmıştır.
    galatasaray'da görev yaptığı 2011-2013 arasındaki 3. döneminde, ligi 8. bitirmiş, galibiyet yüzüne hasret kalmış, camianın, taraftarın umudunu kestiği bir takım devralmak zorunda kalmıştı. yaptığı başarılı transferlerle birlikte 'loser' konumundaki takımı kısa sürede 'winner' haline getirmeyi başarmış, saha dışında yapılan müdahalelere rağmen takımın ligi 9 puan farkla lider bitirmesini sağlamış, derbilerde yenilse bile rakibini ezen, kendi yarı sahasına hapseden bir oyun felsefesi benimsetmeyi başarmıştır. sezonun ortasında icat edilen süper finale ve 9 puanlık farkın yarıya düşürülmesine rağmen, ezeli rakibinin sahasında kupa kaldırarak, tarihin en efsanevi şampiyonluklarından birine imza atmayı başarmıştır. ikinci sezonunda üst üste ikinci şampiyoluğu kazanmış ve galatasaray'ın kendini yeniden avrupa'ya hatırlatmasını sağlmıştır. ayrıca 4. yıldıza sadece 1 şampiyonluk kalmıştı.
    takım 3. sezonuna pekte iyi bir başlangıç yapamamasına rağmen, namağlup ve liderin sadec 3 puan gerisinde olduğu bir ortamda, gerek milli takım, gerek sözleşme uzatılıp uzatılmaması, gerekse ayyuka çıkan aysal - terim geriliminin neticesinde, 24 eylül 2013 günü akşam saatlerinde, galatasaray yönetim kurulunun kamuoyuna yaptığı bir açıklamayla görevine son verilmiştir.

    fatih terim, hiç bir zaman gri bir insan olmadı; sevenleri taparcasına severken, sevmeyenleri ölümüne nefret etti. ancak, kimsenin değiştiremeyeceği bir gerçek varsa, o da fatih terim'in gelmiş geçmiş en başarılı türk teknik direktör olduğudur.

    http://3.bp.blogspot.com/...upas%C4%B1+terim.jpg
    http://www.sechaber.com/...iyon-fatih-terim.jpg
    http://cdn.amkspor.com/...013/08/fatihhoca.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın