resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 3016
    10 kasım 2013 fenerbahçe galatasaray maçı öncesi neden hiç dinlendirilmediği ve eray işçan'ın takıma ısındırılmadığı ile ilgili 50 tane eleştiri okudum.

    yahu arkadaş birinci kaleciyi dinlendirmek diye bir şeyi hayatımda ilk defa duyuyorum. ancak bizim gibi 6+0+4 dangalaklığına denk gelmiş ve önlemini alamamış bir kulüpseniz yabancı oyuncu için yer açmak argümanıyla muslera'yı kenarda oturtursunuz. yoksa birinci kaleci her maç oynar. bunun üstesinden gelebilirler çünkü fiziksel olarak diğer mevkilerdeki futbolcular kadar efor sarfetmezler.

    yedek kaleci takıma alıştırılacak diye oynatma diye bir misyon yoktur. belki çok küçük görülen maçlarda türkiye kupası'nda 2. ligden anadolu kulübüyle oynanıyorsa yedek kaleci oynatılır. bunun dışında birinci kaleci oynar; maç içinde sakatlanırsa 2. kaleci oyuna girer. diğer maça iyileşirse yine kaleye geçer. ya da sakatlığı bitince kaleye geçer. ancak ikinci kaleci bu sakatlık süresince -ki bu süre uzun olmalı- çok süper bir performans gösterirse yine bizim içinde bulunduğumuz yabancı kuralı saçmalığı nedeniyle birinci kaleci gözden çıkarılabilir.

    sakatlanması kısmetidir, maçta oynamasa evde ayağı kayar da sakatlanır. bunun garantisi yok. şark kurnazları teknik heyete ve kulübe yüklenmek için kullanıyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın