• 8451
    bu aralar uğradığı popüler saldırı konusu yaş ortalaması olan takımımız. sanki şu anda takım milan'ın birkaç sene önce olduğu gibi 35 yaşında 5-6 adamla sahaya çıkıyor ve sadece bu yüzden başarısız oluyor gibi bir hava yaratılmak isteniyor. temeli iki yıl önce oluşturulan mevcut kadronun belirli yıpranmalara uğramış olduğunu, bu yılki transfer döneminin gençleştirme ve yenilenme adına iyi kullanılamadığını, yedek kadronun eksiklerini elbette kabul ediyorum. ancak birileri inceden inceden bu sezon başarıyı imkansız kılan bir yaş ortalamasına sahip olduğumuzu taraftara işliyor ki burada her zamanki gibi tuzak var.

    şunları not etmek gerekiyor:
    - büyük takımların "çok genç" kadrolarla başarılı olması hiç kolay bir şey değil. "gençleşelim, sabır gösterelim" denildiğinde bile ilk yılın sonunda başarı aranır, kimse gitmezse hoca gider, bakınız geçen seneki beşiktaş.
    - iyi çalışan ve takım içi sorun yaşamayan tecrübeli bir takım, "aşırı yaşlı" olmadığı sürece genç takımlara karşı rahatlıkla başarı kazanabilir. örneğin son beşiktaş - galatasaray maçı, 2000 yılı galatasaray - leeds united maçları vb.
    - galatasaray'dan daha yaşlı kadrosu olan fenerbahçe'ye bu konuda yükleneni duyuyor musunuz? orada gelecek 10 yıla damga vuracak genç bir takım var sahada da biz mi farkında değiliz?

    sonuç olarak, takımımız kondüsyon ve taktik olarak rayına oturur, son haftaların idari türbülansı yerini biraz sükunete bırakırsa bu sene başarılı olmasına yaş faktörü tek başına engel olmaz. gelecek için kadro planlamaları tabii ki paralelde konuşulur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın