resim
Tugay Kerimoğlu
Görev:Sportif Direktör
Takım:M. Değirmenlik
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 683
    prekazilerin, erdal keserlerin, bulent korkmazlarin oldugu takimda 20 yasinda galatasaray futbol takimi kaptanligini yapmaya baslamis, turkiye'nin modern anlamdaki ilk turk superstari.

    takimi hakemle ya da sahadaki cirkeflikle ezmeye calisan her takima karsi efsanevi maclar cikarirdi. onu sonirlendirmek isteyeceginiz son seydi.
    75. dakikaya kadar takimin uyudgu 1-0 geride oldugumuz bir besiktas macinda kafasindan yaralanip sargilar icinde sahaya dondugunde, besiktas az sonra kendisine carpacak olan tirin farkinda bile degildi. sonuc mu? 3-1 galatasaray, tarihin gordugu en iyi merkez ortasaha performansi, ancak zidane gibi bir futbolcunun yapabilecegi bir resital.
    tugay bu kadar fazla ilgi ve baski icinde kaptanlik yapamayacagini belirtip kaptanligi suat'a birakmisti. suat'in kaptanligi kisa surmustu, ondan alinan kaptanlik bulent'e verilmisti, sonra tekrar tugay'a sonra tekrar bulent'e. (o zamanlar kimse boyle seyler icin galatasaray'a kusmezdi, dogru olani bulmak icin ugrasirdi herkes)

    ali sen'in basini kullanarak galatasaray'i karistirmak istedigi, "tugay fener'e gitmek istiyor" tadinda haber servis ettirdigi bir donem, mac oncesi cagirildigi kapaliya hirsla kosup, yumruklarla taraftari costurduktan sonra "burada dogdum, burada olecegim" diye elini bogazini keser gibi yapip haykirdiginda, taraftar onunla viyana kapilarina dayanmaya hazirdi. (bu durumda ali sen'in evinin kapisi da olabilir)

    tugay galatasaray efsanesidir. blackburn'de efsane sayilmasi bu gercegi degistirmez ancak tugay'in ne denli buyuk bir futbolcu oldugunu, kariyerini ikinci sinif takimlara gol atarak sozde efsane olmus ridvan gibi adamlarin gozune gozune sokar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın