resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 2905
    kendisi ile ilgili methiyeler düzecektim ama eski entrylerimi tekrarlamak istemiyorum. o yüzden geleceği dedikodularından, geldikten sonrasına kadar yazdıklarım. (ay lav haklılık)
    6 haziran 2011
    bu sene tv8'in verdiği lazio maçlarının hemen hemen hepsini izledim.(zarate sevgimden ötürü) gayet iyi bir kalecidir. yaşı gençtir, refleksleri iyidir, yan topları biraz zayıf ama gelişebilir. daha önünde çok uzun yıllar var. volkan demirel gibi bir kazmanın geldiği noktayı düşünürsek bu çocuk çok daha iyisi olabilir. izlediğim maçlarda bariz hatası olan 2 3 pozisyon vardı en fazla ama en az 25 30 tane net kurtarışı vardı. o yüzden safi 3 4 maçlık dünya kupası performansı ile değerlendirme yapmak yanlış olur diye düşünüyorum. gelip gelmeyeceği ve gelirse ne katacağı konusunda bir şey diyemem. gelmemiş adama yorum yapmak istemiyorum

    20 temmuz 2011

    daha önce gelecek dedikoduları dışında nasıl bir kaleci olduğunu yazmıştım ancak şimdi sarı kırmızılı forma altında yapabilecekleriyle ilgili bir şey yazmak şart oldu.
    öncelikle verilen para zerre umrumda değil hatta her transferden sonra eline kağıt kalem alıp hesap yapan adamları bir türlü anlayamadım. size ne arkadaş muhasebeci misin taraftar mı ?.

    neyse efendim azılı bir zarate hayranı olarak lazio'nun hemen hemen bütün maçlarını takip etmeye çalıştım ve haliyle bu arkadaşı da izlemiş oldum. kendisi 25 yaşında, dişlek, tenten saçlı sempatik bir kardeşimizdir. ilk dikkat etmemiz gereken bu arkadaşın performans çizgisi ile yaşı arasındaki orantı. yani muslera şu an yeterli görülürken bile bundan en az 2 kat daha iyi olabilir. bu bizim açımızdan çok önemli. sözleşme süresi 5 yıl diyor ki bu da şahane bir süre. yani 2+1 veya bunun kombinasyonları gibi bir sözleşme yapılsa çok anlamsız olurdu.
    lig içerisindeki maçları aklıma getiriyorum da hani maç kurtaran kaleci tabiri var ya işte bu arkadaş bu sezon en az 6 maçta bunu yaptı. bir udinese maçı hatırlıyorum ki yani herkesin gool diye bağırdığı anda siktirin lan diye top çıkardığı en az 4 tane pozisyon hatırlıyorum. ama aynı zamanda en az 4 5 maçta aptal saptal goller yediğini de hatırlıyorum. e yıllardır zaten her maç aptal saptal goller yediğimiz için çok önemsemiyorum bu hatalarını ve tekrar ediyorum yaşı daha 25.
    ciddi anlamda hayvani refleksleri var(nasıl bi cümle bu) yani öyle böyle değil çat diye yatabiliyor, uzanabiliyor, beli kıvrak anlayacağınız, o yüzden cepheden aldığı şutlarda gayet başarılı işler yapıyor. aynı zamanda hızlı yani araya atılan bir topta aykutun yaptığı gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalakalmıyor çat diye kaleyi terk edip, deparla topu kesiyor.
    en sıkıntılı olduğu kısım ise yan toplar sanki, yani bariz bi hatasını görmedim ama biraz eksiği var gibi ama o da görmezden gelinir. ayrıca muslera ve galatasaray için en büyük şans bu arkadaşın arkasında taffarel gibi bir efsanenin olması.
    diyeceğim o ki son yıllarda yaptığımız en akıllı işi yaptık bundan sonrası musleraya kalıyor ve taraftara. çünkü o kadar alıştık ki yuhlamaya, ıslıklamaya bu tehlikeli oldu.

    8 ağustos 2011

    kendisi tipsiz ama sempatiktir. kas yapmasını istemediğim kaleci ayrıca kaleci dediğin kıvrak olur, o yüzden böyle kalsın iyidir. dişleri şahane bu arada , dişlek insanları hep çok sevmişimdir. ayrıca saçlarını lise yıllarında hafta sonu arkadaşlarıyla kafede buluşacak kızan gibi taraması ayrı hoşuma gitti. he bu arada kaldığı sürece kalede 0 sorunumuz olacaktır. daha önce uzun bir yazı yazdım kendisi hakkında tekrar aynı şeyleri söylemek istemiyorum.
    tanırım, iyi çocuktur.

    22 eylül 2011

    dünya futbolundan uzak olan taraftar tarafından kötülenmeye başlayan kaleci. yahu adam geçen sene böyle hatalardan bir çuval yaptı o zaman niye çeşitli tedirginliklere kapılmadınız, niye kafanızda soru işaretleri oluşmadı ? lazio'nun en az 4 maçını yemiştir muslera amaaaaaa en az 10 maçı da almıştır muslera. türkiyeye geldiğinde muslera süper bir kaleci olarak geldi. muhteşem bir kaleci olarak değil. muhteşem kaleci için (bkz: casillas) (bkz: cech)
    o yüzden böyle hataları görünce vay vay paramız boşa gitti, ay ay ne bok yiyecez diye ağlanmayın. çünkü muslera hep barthez tipli kaleci oldu.* ama emin olun çok maç getirecek bize

    27 şubat 2012

    şu an takimimizda bulunan, star diyebileceğimiz, dunyanin her takiminda oynayabilecek 2 futbolcudan biridir. ( digeri eboue) geldiğinde de uzun uzadiya bir yazi yazmistim. lazioda kaleye geçtiği ilk günden beri takip ederim. ama galatasaraya geldikten sonra bir başka oldu bu çocuk. daha da iyi olacağından şüphem yok. şu an dünyanın en potansiyelli 2 3 kalecisinden biridir. ama bundan daha önemlisi bu çocuk burada çok mutlu. lazio formasıyla napoli galibiyetlerinde bile bu kadar sevinmiyordu. bu bizim için çok önemli. 40 yıllık galatasarayli gibi. tribünle muazzam bir ileyişimi var ve bu ona daha çok güven veriyor. allah nazarlardan saklasın. insallah emekli olana kadar bizimle kalır

    velhasıl takımda en çok sevdiğim top tepicilerinden biridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın