• 8273
    doğrudur, fatih terim'in milli takımı çalıştırmayı kabul etmesi veya ünal aysal'ın buna en baştan karşı çıkmaması takımı etkilemiştir. ancak ilk 35 dakikasında muazzam top oynadığımız 17 eylül 2013 galatasaray real madrid maçı'nda 6-1 mağlup olmamızın sebebi bu değildir.

    birinci olarak daha kurulalı 2 yıl olan bir takımla tek bir oyuncuya 90milyon euro veren real madrid'i evire çevire yenmemizi beklemek büyük bir hayalperestlik olurdu. drogba'nın golü var hissediyorum, sneijder voleyle takar rüyamda gördümle bu maçlar kazanılmıyor. geçen seneki maçı örnek verebilirsiniz, ancak o maçta da ilk yarıda real'li oyuncuların bizim sahamızda cirit atmasından sonra biraz da onların rehavetini kullanarak ikinci yarı bir yarım saat muazzam oynayıp 3 gol attıktan sonra real'in tekrar oyunu kontrol edip yine istediği anda bir gol atmasıyla 3-2 kazanarak elenmiştik. ancak bir grup maçında real madrid'le oynamak çok daha farklıdır. öyle ki dün real bize organize hücum yapmadı, yapma ihtiyacı duymadı. bizim güzel futbol oynadığımız ilk yarı sırasında oyuncularımızın ne kadar yorulduğu çok aşikardı. onlar ise bir uzun topta 38 milyon euroluk oyuncularının topu kontrol edip muslera'yı ters köşeye yatırmasıyla öne geçtiler. e büyük takım olmak zaten budur, biz de türkiye ligi'nde aynı senaryoyu rahatlıkla gerçekleştirebiliriz, gerçekleştirdiğimiz zamanlar da oluyor.

    dün bireysel olarak gol pozisyonlarında daha başarılı olsak sonuç böyle iç karartıcı olmazdı, ama yine de yenerdik de diyemiyorum ben. çünkü biz hala engin baytar'dan medet umar haldeyiz. herkesin çok eleştirdiği hamit'e aslında hamit takım için çok önemliydi demeye başladık bile. bu ikisi olmayınca orta sahada oynatacağımız diğer isimler emre çolak veya kasımpaşa'dan gelen yekta. bu oyunculardan ne kadar karşı koymalarını bekleyebiliriz ki? bu onların suçu da değil. veya dany, bu seviyelerde dany'nin yaptığı hataları kusura bakmayın ama drogba'yla kapatamazsınız. sol bek dersek, bu sene hiç resmi maç oynamayan riera'yla çıktık, özellikle ilk yarı olmak üzere çok iyi oynadı, ama bu sıkıntıları yaşayan bir takımdan çok daha farklısını beklemek hayalperestlik olur, eğer bu kadar kolay olsaydı inanın futbolun da bir zevki olmazdı. sürekli kapak takan burak'ımız dün kapak takamadı, ama en azından bir tane kafa topu alabilirdi değil mi arkadaşlar? yani 30 gol atıyor, onun işi gol atmak diyoruz da sen real'e karşı oynarken giden her top stoperde kalıyorsa, senin forvet oyuncun topu kontrol edip pas atana kadar bir asır geçiyorsa zaten gol atsa bile senin takımın gol yemeye çok daha açık hale geliyordur.

    her neyse, çok uzatmak istemiyorum ama bu takımın sorunları aşikardı, biz geçen sene de kolay gol yemekten muzdarip bir takımdık. yabancı sıkıntısını bahane ettik ama avrupa'nın en büyük 10 takımı arasına girme vizyonu koyduysan gerekirse gidip ömer toprak'ı alacaksın, sonra da koyacaksın orjinal bir sol beki kadrona. orta sahanda engin, emre, hamit tekrarlarını yapmamak için gökhan inler'i, alper potuk'u kaçırmayacaksın. ben çok umutsuz da değilim, sadece yabancı sınırı konusu çözülene kadar avrupa'da gruptan çıkmalarımız benim için hep başarı olacaktır. veya fazla para verip parlayan türk oyuncuları kaçırmamak da yabancı sınırını beklemekten iyi bir seçim olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın