• 8266
    sneijder ve drogba transferleri sonrası neredeyse bir senedir adam gibi top oynamayan takım. bir elin parmakları kadar iyi oynadığımız maçları çıkartırsak, neredeyse bir senedir sneijder ve drogba'ya takım içinde yer bulucaz diye bu seneki yabancı sınırlaması ile de birlikte takım darmaduman oldu.

    takımın kimyasının bozulmasının sebebi sneijder ya da drogba'nın kötü futbolcu olması değil. bu adamlara kötü futbolcu diyen adam kör olur. ancak bir gerçek var ki adamlar takımın kimyasını bir türlü uyduramadık.

    fatih terim, hem çift forvet oynatıp hem de arkalarına sneijder'i ekleyince sahadaki kaliteli ayaklara ters orantılı olarak takımın pas kalitesi ve pozisyona girme sıklığı düştü. ya da başka bir deyişle organizasyonel anlamda sekteye uğradı. organize, ne yaptığını bilen bir takımdan ziyade, sahaya serpiştirilmiş 7-8 kaliteli oyuncunun yer aldığı bir takım oluyor. bu ise hiçbir şeye yaramıyor.

    üstelik bu düzensizlik takımdaki bazı futbolcuların performansını da inanılmaz düşürüor. özellikle selçuk'un bu denli verimsiz oynamasının sebebi bu. adam bi maç sağda, bi maç solda oynuyor. bi bakıyorsun bazen göbekte, bazen sağ bekin yerine geçmiş. senin takımın zaten ne yaptığını bilmezken bir de selçuk'tan en az verimi alırsan işte o zaman yan basıyorsun.

    artık tablo gösteriyor ki fatih terim'in bir karar vermesi lazım. açıkcası sneijder mi riera mı deseniz, yabancı hakkını kullanım açısından, hiç düşünmeden riera derim. çünkü mevcut ve alışılıagelmiş galatasaray yapısında riera oraganizasyonel anlamda çok daha uygun bir adam. ille de sneijder'ı oynatacam diyorsa da malesef tek forvetle çıkmasından başka bir şansı yok artık takımın.

    yani eğer sneijder'ı oynatacaksan, koyacaksın adamın önüne bir tane forvet, orta sahayı da iki tanesi kanat olan toplamda 4 kişiden oluşturacaksın, yaldır yaldır oynayacaklar.

    ayrıca belli ki takımda mental olarak da bir sıkıntı var. ulan bir takım önünde 40 dakika olmasına rağmen 2 gol yedi diye oyunu bırakır mı ya? tamam, sen yine kaybet ama en azından bir mücadele ver. daha önce verdin. daha önce çok defa gösterdin o mücadeleyi bize. ama malesef futbolcular iyi oynarken gol yediği an mübarek anası babası ölmüş gibi çöküyorlar. kim ne derse desin, bu motivasyon eksikliğini fatih terim'in takımndan ayrı kalmasıyla ciddi alakası var. belli ki ümit davala ve hasan şaş bu iş için yeterli değil.

    hadi selametle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın