• 2462
    2013-2014 sezonu planlamasında eğer katkısa varsa fatih terim ile birlikte politikalarını beğenmediğim yönetimdir. şöyle ki;

    -bana göre ne olursa olsun alper potuk alınmalıydı. çirkef takımların çirkeflikleri değişmez, madem öyle geçen sene amrabat'ı niye aldık? hiç fiyat arttırmayıp direkt vazgeçseydik. amrabat'ı almak artık prestij meselesiydi deniliyor, o zaman alper'i aldık diye bütün gazeteler yazdıktan sonra aynı gün fenerbahçe'ye gidiyorsa bu daha büyük prestij kaybı değil midir?

    - 6+0+4 kuralına rağmen ısrarlı bir şekilde yerli transferi yapamayan, yaptığı tek transfer erman'ı da bizi alper transferinde kazıklayan ve erkan zengin'i isteğimizde resmen bizimle dalga geçen üstelik zamanında kendilerine necati'yi ümit karan'ı servet çetin'i vs verdiğimiz eskişehirspor'a vermek.

    - aydın yılmaz gibi bir yetenek fakirini sırf yerli kadro dolsun diye panikle geri almak. nitekim 6+0+4 kuralına göre 18 kişilik kadronun en az 12 tanesi yerli olmak durumunda. galatasaray kadrosunda hali hazırda 14 tane yerli futbolcu var. bu da eğer 3 yerli oyuncumuz sakat yada cezalı olursa maçlara 17 kişi çıkacağımız ya da altyapıdan oyuncu sokacağımız anlamına geliyor ki altyapıdan gelen bebelere bile erman'dan çok güveniyorlarsa o da ayrı bir saçmalıktır.

    - yerli pazarında elden kaçanların yanı sıra denenmek için bile olsa almanya ,belçika ,hollanda ,isveç gibi gurbetçi oyuncularımızın olduğu ülkelerden bir iki adam alınmaması.

    - yıllardır kanayan yara olmasına rağmen mayıstan beri konuşulmasına rağmen takıma bir sol bek bulamamak. bunun hiçbir mazereti yok, riera'nın sözleşmesi falan demesinler. 1 milyon euro zararla başka bir kulübe verebilirdik pekala. dünyada bir örneği var mıdır bilmiyorum üst düzey bir takımın bir mevkiyi bütün sezon boyunca tek bir adama bıraktığı.. hiç sanmıyorum.

    - fatih terim'in milli takım saçmalığını yazmayacaktım, 4 maç birşey değil falan deniyor ama yine de bize zararı olacaktır. zamanla bunu göreceksiniz. birşeyler sadece maça çıkmak demek değildir.. mental olarak muhakkak bize yansımaları olacak.

    - takım içinde rekabet olmaması. yaratılamaması. ilk 11 oyuncuları ile yedekler arasında inanılmaz bir kalite farkı var. kimsenin hamit'i bile kesme umudu yok.

    - 4 2 3 1 alternatifi deniyor kanat oyunu deniyor, bruma alınıyor tamam ama bakıyorum kazım var elinde erman var ikisi de bu sezon gelmişler eminim ki emre çolak'tan ve aydın'dan daha istekliler kendilerini göstermek için. ama bize yerli oyuncu satmamak için yemin etmiş bursa ve eskişehir'e yok pahasına veriyoruz. böylece 4-3-1-2 ye bağlamış oluyoruz kendimizi çünkü bruma ve amrabat haricinde kanat oyuncumuz yok. (hamit'i ve aydın'ı saymıyorum bile)

    - saha zemini konusunda geçen sene aldıkları ışıklandırmalar haricinde hiçbir iyileştirme çabasına girmediler. suni çim takviyesi yapmadıkları için eminim yine tarla gibi bir sahada oynayacağız ligin çok uzun bir bölümünü.

    - burak yılmaz'ı satmak için ellerinden geleni yaptılar. biz 6 0 4 dedikçe ısrarla yerlileri satmak hatta en iyisini son 2 sezonun gol kralını satmaya çalışmak nasıl bir zihniyettir, yok burak gitmek istemiş falan bunlar mazeret değil, burak istese de göndermeyeceksin. her gitmek isteyen gönderilir mi sezon başlamış transfer sezonu bitmişken?

    sonuç olarak ben yönetimin ya da hocanın ne yapmaya çalıştığını anlamadım. anlayan varsa anlatsın. kadroyu korumaksa eğer başarı ölçünüz birşey diyemem. ama şunu unutmayın hep aynı yerde kalınca hep aynı başarıları alacaksınız diye bir kural yok. çünkü siz gelişmeyip yerinizde sayarken rakipleriniz kendini geliştiriyorsa kadronuzu mevcut durumunuzu kormuş olmanız çok büyük bir artı sayılmaz..
    ortada bir yanlış var, ya da fatih terim'de bir sıkıntı var ama bu yapılanlardan hiç memnun değilim. bu sezon şampiyon olabileceğimiz konusunda ciddi kuşkularım var. geçen seneki feda beşiktaş'ı yok, fenerbahçe daha da güçlendirdi kadrosunu ve ersun yanal takımı değiştirmeye başladı. işler zorlaştı. bir de üstüne hoca milli takımla uğraşacak. ali dürüst'ü, abdürrahim albayrak'ı umarım aramayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın