• 2448
    euro'nun türk lirası karşısında değer kazanma eğrisi bu şekilde devam ederse, futbolcu maaşları ve bonservisler konusunda bir önlem almayı düşünüyorlar mı merak ettiğim yetkili abiler, ablalar. tamam senelik alınan 2 milyon euro türk insanına 5,4 milyon tl'nin yarısı gibi geliyor olabilir. olabilir değil öyle, asıl amaç da bu. şimdi riera'ya verdiğimiz senelik 3 milyon euro'yu* kaza eseri 8,1 milyon tl diye telaffuz etsek başımıza neler gelecek biliyorlar. fm'de bile senelerdir sterlin ile euro'yu seçip basıyoruz oyunculara paraları.

    o konu haricinde türkiye pazarındaki bir çok yabancı merkezli kurumsal şirket artık türk lirasını kullanıyor, tl bazında mal satıyor. bir malı taksit yaptırınca nasıl bedavaya almıyorsak, tl bazında çalışınca da ucuza gelmeyecek. kur üzerinden yine aynı para olacak ama en azından dalgalanmalardan etkilenmeyeceğiz. bilgim olmadığımdan soruyorum; 3 sene önce imzalanan sözleşmedeki euro bazında olan maç başı ücret kura göre güncelleniyor mu yoksa imza tarihindeki miktara göre sabitleniyor mu? hadi bu miktar ufak. her sene artış gösteren senelik ücretler nasıl oluyor?

    bilgi sahibi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim. ek olarak muhasebeci taraftar değilim, hiç bir zaman da olmadım. biz spor kulübüne gönül verdik, başındakiler de spor kulübü yönetiyor. annelerimizin deyimiyle; (gbkz: maçlarını izliyoruz diye galatasaray bize para mı veriyor?) hayır. o yüzden oyuncu alırken de, daha oyuncu gelmeden üf bu kadara okuturuz hesabı yapmak aynı oranda saçma. bunun başka yolları var. benimkisi nacizane bir sesli düşünme. hem belki de tl bazında hareket edersek güzel adam semih kaya'ya 1 milyon tl verirken sanki bundan daha düşükmüş hissiyatı uyandırarak furkan özçal'a senelik 700.000 euro garanti para vermeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın