• 651
    şimdi şöyle düşünelim galatasaray neden aydın yılmaz'ı geri aldı ? çaresizlikten. peki bir kaç gün sonra fenerbahçe semih'i neden geri alacak ? çaresizlikten.
    amına koyim resmen paranla rezil oluyosun. gerek biz gerek fenerbahçe yada siktir et onları bizden yürüyim, böyle bi kural olmasaydı aydın yerine genç böyle ayakları yesen bir kanat alırdık olursa parlatıp satardık olmasa da fazla maliyet vermemiş olurduk yani zarar görmezdik her türlü.

    u20 şampiyonasında nijerya'da bir topçu vardı kayode diye aynı bruma gibi akıp gidiyordu eminim ki fatih hoca onuda istiyordur hatta kayode maliyeti daha ucuzdu nijerya'da oynuyordu çünkü. ama olmadı neden ? kural var çünkü.

    ali adnan gündeme geldi sonra. alamadık neden ? kural var çünkü. elimizde daha riera var koyacak yer yok adamı. ha alıp kiralamak yöntemi olabilirdi ama neden yapılmadı yada yapılamadı bilemiyorum. şimdi onun yerine hakan balta ile oynuyoruz.

    aykut erçetin ile sözleşme yeniledik neden ? çaresizlikten. böyle bir kural olmasa yerine brezilyadan vs. bir yerden genç yetenekli bir kaleci alınabilirdi. ama olmadı yapılamadı.

    avrupa bu yapamadıklarımızı yıllardır yapıyor ve bu yüzden kulüp ekonomileri bizden kat kat önde. bide yıllardır yabancı kuralı var şu ülkede lan avrupa'ya iyi bonservisle sattığımız tek oyuncu arda oda 12 milyon euro. bugün callejon 10 milyon euro ediyor amk varın farkı siz düşünün.

    diego costa var aklıma gelen, atletico madridli. madrid onu genç yaşta braga'dan alıp 3-4 yıl boyunca kiralamış ve şimdi geldiği noktaya bakın adamın. satmaya kalksalar 30'dan aşağı vermezler. bu bizim ülkemizde mümkün mü şu an ? değil.

    böyle olursa futbolumuz tabi gelişmez tabiki geride kalırız. bizim artık global dünyanın içinde, bu çarkın içinde olmamız lazım-dı. ama sağolsunlar engellediler bunu. kendi aramızda işte maç yapıp mutlu oluyoruz. bu kural devam ettikçe ne avrupa'da sürekli başarı gelir ne de ekonomik olarak düzlüğe çıkarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın