resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 3712
    sneijder'in transferiyle florya'ya bomba atılmıştır derken bu tip şeyleri kastetmiştim. drogba ve sneijder ikilisi transfer edildiğinde er ya da geç böyle bir şeyin olacağı belliydi. ve oldu. son 3 sezonda 100'e yakın gol atmış, şampiyonlar ligi gol kralı olmuş gibi olmuş, şampiyonlar ligi maçlarında hem sağ ayak, hem sol ayak, hem de kafayla gol atarak golden hat-trick yapmış, son bilmem kaç yılın gol kralı olan bu adam bugün yedek.

    niçin? çünkü sneijder'in en verimli olduğu sistem bu: 4-2-3-1. elde de drogba gibi bir fenomen var. hakkını yemeyelim baya da iyi oynuyor. bu durumda kimi keseceksin, burak'ı kesiyorsun tabii. ben de teknik adam olsam ve takımımı 4-2-3-1 oynatsam, ve elimde drogba-burak ikilisinden biri olsa ben de drogba'yı tercih ederim. doğru mu? doğru. ayıp mı? ayıp.

    isim önemli değil, sneijder yerine messi de olsa olur. son 3-4 sezondur bir futbolcunun yapabileceği her şeyi yapmış bir adam, aynı şeyleri porto'da yapmış olsa 70-80 milyon eurolara transfer yapabilecek bir adam bugün yedek. doğruluğunu tartışmıyorum ama ayıp bu. nasıl anne-babanın yanında ayak ayak üstüne atamıyoruz, ayıp oluyor. burak'ın yedek kalma hadisesi de bence öyle. ayıp. baya ayıp aq.

    drogba da, sneijder de üst düzey isimler ama futbolda kadro mühendisliği denen de bir şey var. biz bunu görmezden geldik. bizim sahada çok özel bir liderimiz, selçuk inan varken; başka bir lider aldık. selçuk pasivize oldu. eskiden sahadaki gözümüz de, kornerlerde arka direğe kesenimiz de, frikikler de ters köşeye yatıranımız da, gol pası verenimiz de selçuk'tu. artık değil. duran toplara bile diğerleri istemediği müddetçe vuramıyor adam. baya yardımcı rolde. ve bence selçuk da burak gibi mutlu değil. ben olsam ben de mutlu olmam.

    sneijder ve drogba transfer edilirken bunlardan dem vurmuştum. ikisi de çok özeldi ama birinci dereceden elzem isimler değildi. senin takımını takım yapan, en kilit oyuncularının olduğu pozisyona yapılmış transferlerdi. sende neuer varken, sen casillas'ı aldın. casillas'a kötü kaleci denir mi, döverler adamı. ama hayır denebilir. biz hayır diyemedik. çok iyi olan bir mevkimize, çok iyi başka bir adam aldık. halbuse dünyanın en büyük kulübü de olsan bu böyle işlemez. çok iyi olan bir futbolcunun yedeğini çok iyi olan bir başka futbolcu yapmazsın. en fazla 'iyi' olur ama 'çok iyi' olmaz.

    sneijder özel bir futbolcu ama çoğu sisteme hizmet etmeyen, çok fazla şey isteyen, teknik direktörler için müthiş sıkıntı yaratan bir adam. süper kupa finalinde gökhan zan oynadı ya, onun oynamasının sebebi sneijder. amrabat oynadı ya, onun da oynamasının sebebi sneijder. burak kupa töreninde surat yaptı ya, onun sebebi de sneijder.

    belli ki bu sene majör maçların çoğunda 4-2-3-1 oynayacağız. bu drogba varken de belli ki burak yedek kalacak. bu burak ne olursa olsun yedek kalır mı? kalır ama ayıp olur. ben burak olsam surat yapar mıyım? yaparım. gitmek ister miyim? isterim.

    mevcut durum buyken, biz seçimimizi sneijder ve drogba'dan yana kullanmışken burak'ın satılması hem burak hem de galatasaray adına en rasyonel seçim olur.

    -soru: abi drogba formsuzken, ya da dinlendirilmesi gereken maçlarda burak oynar. ligde de zaten 4-3-1-2 çıktığımız sürüyle maç olacak.

    yanlış. burak gibi bir adam başka bir santrforun formsuz olmasını beklemez. sürekli oynamak isteyen, doymak nedir bilmeyen, hep kendisini geliştiren, uykuda bile gol atmak isteyen acayip bir adam bu adam. öyle olmasa oralardan bugün bulunduğu yerlere gelemezdi zaten. ligdeki akhisar maçı burak'ı kesmez. burak varsa deplasmandaki manchester united maçına burak'la çıkacaksın. çıkmayacaksan da adamın önünü açacaksın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın