• 1870
    --- alıntı ---

    galatasaray geçtiğimiz sezonu müthiş bir bitirişle kapatıp, çileli geçen 23 senenin ardından ligde mutlu sona ulaşmayı başarmıştı. euroleague biletini cebine koyan galatasaray transfer döneminde uzun süre spanoulis'in peşinden koşsa da bu transferden sonuç alamayınca elindeki işleyen yapıyı en az hasarla korumayı seçti ve bütçesini fazla zorlamadan transferlerinin büyük kısmını bitirdi.

    transferler:

    sinan güler:

    "transferi anlamsız oldu" demek pek yanlış olmaz. kendisinin ara sıra şut sokabilen ve bazı picklere takılmayan versiyonu göksenin takımdayken, kısa rotasyonu hali hazırda genişken; kendisine neden ihtiyaç duyuldu, neden transfer edildiğine anlam vermek güç. ancak kendisinin kariyer sezonun beşiktaş'ta ergin ataman'la geçirdiğini atlamamakta fayda var. ergin ataman eğer sinan'ı beşiktaş günlerine döndürür ve şut sokmayı hatırlatırsa başarılı bir transfer yapmış olabiliriz.

    nathan jawai:

    geçen sezonki plandan koptuğumuz tek adam. spacing ve pick&roll konusunda başarılı olsa da orta mesafesi hiç yok ve alabileceği süre 15 dakika civarı. fazla oynadığı takdirde takıma zarar vermeye ve sakatlık riski artmaya başlıyor. kendisinin transferini furkan'ın ilk 5 başlayacağı şeklinde yorumlamak yanlış olmaz ama bu sefer de birazdan bahsedeceğim komplikasyonlar ortaya çıkacak. evet, avrupa'nın en dominant pota altından bir parça kopardık ama kendisinin sağlıklı kalması takımın akibeti açısından çok önemli.

    zoran erceg:

    2012 beşiktaş kadrosunun bi diğer parçası daha galatasaray kadrosuna katıldı. geçen sezon dağıldıktan sonra sürekli "euroleague'de ne yaparlardı?" denilen kadro bu sene 2 eksikle euroleague'de rüştünü ispatlamaya çalışacak. erceg özeline dönecek olursak kendisi avrupa'da bu boyda en yumuşak bileğe sahip olan oyuncu. bu transferi jawai'nin transferiyle beraber okuyacak olursak; kendisinin asıl görevi jawai'nin açtığı alanları şut atarak değerlendirmek olacaktır. gerçekten top class bir şutör... ama savunmada yarattığı sıkıntılar yadsınamaz. bileği kadar yumuşak olan savunması ona hafiften bir david andersen havası verse de ergin ataman ondan 5 numarada bile faydanlanmayı başarmıştı. arkasını jawai gibi bir sweeper koruyacağı için bu handikapı kapatabileceğimizi düşünüyorum.

    mutlu demir: ????

    göze batan sorunlar:

    carlos arroyo ve euroleague: reyizimizin savunma sıkıntıları malumunuz. geçen sene bu sıkıntıyı örtmek için çok kompak bi savunma yapısı geliştirmiştik ve bu savunmanın tek boşluğu pick tarafında kalan kısanın içeri toplu/topsuz penetreleriydi. bunu sadece banvit 3. ve 4. maçta kullanmayı denemişti ve ekmeğini de yemişti. şimdi sorun şu: arroyo barcelona deplasmanında gittiğimizde kimi alacak? savunmada onu yıprattıkları zaman hücumda işleri rayında götürebilecek mi?

    uzuna topu kim getirecek?: cevap olarak "arroyo" cevabını verebilirsiniz ama onun sahada olmadığı zamanlar sadece pick&roll ile hücum edebilecen pivotlarımıza topu kimin getireceği büyük sıkıntı. ender arslan'ın bu işi yapması zor gözüküyor çünkü daha istikrarsız ve daha az denge bozabilen bir oyuncu. ayrıca rüzgarı hissettiği an sakinliğini koruyamıyor. bu hususta engin'in dönüş süresi ve döndüğü zamanki formu çok önemli.

    uzun rotasyonu: jawai'nin yazısında bahsettiğim komplikasyon buydu. jawai'nin 15 dakika civarı süre alabileceğini varsayarsak (geri kalan sürenin tamamını furkan'a yazamayacağımızı da düşünerek) 5 numara rotasyonuna yeni birini katmamız gerekiyor. geçen sezon ersin'i zaman zaman 5 numarada kullandığımızı düşünürsek ersin'den sorumluluk almasını bekleyebiliriz ama bu sefer de 4 numarada bi tane yerli takviyesi ihtiyacı ortaya çıkıyor. bunun için en önemli aday izzet gibi gözükse de ben takıma esneklik katabileceğini düşünerek nedim yücel transferinin de değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

    daha temmuz ayındayız ve sezonun başlamasına nereden baksanız 2 ay var. şimdiden hedefler hakkında yazmak doğru olmaz. sadece fikir verebiliriz. umarım önümüzdeki sezon da kupa ve zaferlerle dolu geçer. hepinize iyi tatiller.
    --- alıntı ---

    http://fadeawaybasket.blogspot.com/...-ndongdan-sonra.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın