• 322
    sözlüğe büyük emek vermiş moderatörlerden. kendisini de severim. ancak gala sözlük hakkındaki tepkileri beni şaşırttı.

    galatasaray sözlükte galatasaray taraftarı hakkında yazılan çirkin entryler bunca zaman uçma nedeni oldu. hatta hüsnungalip gibi sözlüğün temel taşlarından bir tanesi bile bu sebeple ayrım gözetilmeksizin gönderildi. ancak merak ediyorum kendisi açısından bu kural sadece galatasaray sözlüğe mi özgüdür, yoksa galatasaraylılığın bir gereği olduğu için mi doğal olarak sözlük kuralı haline gelmiştir? bu kural sadece sözlük üyelerini mi yoksa tüm galatasaray taraftarını mı kapsamaktadır? sözlük üyesi olmayan galatasaraylı'lara dilenci denebilir, haklarında hakaretamiz söylemlerde bulunulabilir mi?

    insanlar hata yapar. hiç tanımadığım ve sanırım sözlük üzerinden bile hiç konuşmadığım ancak en azından moderatörlüğü esnasında yaptıkları yüzünden saygı duyduğum bu arkadaşımız da umarım hatasını telaffi eder. galatasaray konuşmak istedikleri için kendilerine özgürce yazabilecekleri bir platform oluşturmaya çalışan renkdaşlarımıza bir özür borçlu olduğunu düşünüyorum. moderasyon olarak durmadan saygı saygı derken o bahsedilen saygıyı tüm renkdaşlarımıza göstermek çok da zor olmasa gerek.

    kendisini önce yazdığı şu entrysini tekrar okumaya (bkz: #1279338) ve sonra galatasaraylı kardeşleri hakkında *twitter üzerinden ettiği sözleri düşünmeye davet ediyorum.

    edit: kendisi şunları söylemiş.
    https://twitter.com/...s/364386851747926018
    https://twitter.com/...s/364393360129138689
App Store'dan indirin Google Play'den alın