• 7921
    2013-2014 sezonu icin kadrosunda kanat silahi diye tabir edebilecegimiz oyunculardan "henuz" bulunmayan takim. sanirim herkes kanat oyuncusu olarak ne demek istedigimi anlamistir.

    simdi bunun bir suru nedeni var. belki yabanci siniri, belki uyguladigimiz taktik, belki hocanin oyun anlayisi gibi özel durumlar buna engel oluyor. ama söyle elime tam kadroyu alip inceledigimde, sol aciga koyabilecegim bir oyuncu yok. kimi koyacaksin? amrabat mi, riera mi, erman mi, engin mi ya da emre mi? sag kanat da bundan farksiz.

    bu oyuncularin hicbiri silah degil, aksine takim oyuncusu. bi farfan yok mesala...nani yok, ronaldo yok. acik kanatta oynayip, 10 golu ve 10 asisti gececek oyuncumuz yok. zira bu bölgede is yapabilecek oyunculardan transfer edebilirdik.

    taktigimiz farki elbette. ama hep ortadan, duran toptan, frikikten veya uzaktan sut ile goller bulamayiz. bazi özel durumlarda rakibin sag veya sol kanadini otobana cevirecek fuleli oyuncular gerekecek bize. cizgiye hizla inip, isabetli orta yapacak veya terse cekip köseye birakacak. bu konuda imparatorun nasil bir cözum bulacagini hep birlikte görecegiz.

    cok daha önemli bir konu ise; gercek bir sol bek. riera tamam, bu isi göturebiliyor ama gönul isterdi ki elimizde gercek bir sol bek olsun. bu konuda carlinhos'tan umutluydum ama nazi ve yabanci siniri nedeniyle almadik.

    hakan balta sevdigim, efendi ve kisilikli bir oyuncu. ancak malesef bitik durumda. kendine guvenini yitirmis, asiri yavaslamis ve korkarak oynuyor. onunla yola cikamayiz. elimizde sol beke devsirebilecegimiz yerli bir oyuncu oldugunu sanmiyorum. bu konuda acil bir cözum uretilmesi lazim.

    defans bölgesinde eboue yine bildigimiz eboue. etkili, fuleli ve oldukca zeki ama oyunu savsaklama huyu devam ediyor. bu konuda degismesi de mental olarak mumkun degil. chedjou nedense rakibinin pesinden fazla ileri gidiyor ve arkasina adam kaciriyor. bu tarz cikislari lille'de de yapiyordu ancak bekler cok iyi kademesine girdigi icin isi göturebiliyorlardi. yine de arkasina adam kacirdigi icin goller yedi lille. benim icin fransa'nin en iyi defansi secilmesi önemli degil. takima ve taktige doganiz ve oyun karakteriniz uymaz ise basarili olamazsiniz. bu konu da yine fatih hocanin bir cözum uretmesi gerek.

    defansin göbeginde bir supurucu bir de oyun kurucu stoper olmali. dany, semih ve chedjou göruntu itibariyle supurucu stoperler. eger bu baskili ve oyunu rakip sahaya yikan oyun anlayisini devam ettireceksek ujfalusi ve popescu gibi toplayici stoperler gerekli. ya da chedjou icin konusmak cok erken. onun toplayici rolu almasini bekleyecegiz.

    en etkili yanimiz ise hucum ve orta saha. burada tas gibi bir takimiz. elimizde cok iyi silahlar var. cok iyi ve karakterli forvetlerimiz var. zira orta sahamiz her mac oyuna hakim olacak guce sahip. ancak bu konuda her bölgeye yetisebileceklerini dusunup buna guvenerek maca cikmak risk olur.

    sanirim yapilabilecek en mantikli cözum kanat oyuncusunu bosverip, tas gibi bir sol bek almak. riera'yi orta sahanin solunda kullanmamiz kanat organizasyonlarinda bizi bu sezon göturur. yabanci siniri denilen illet yuzunden kadro kurmakta zorlanacagiz ama dedigim gibi bu takima bir sol bek sart. diger bölgelerden feragat edilebilir, aksine sol bek mevkii olmazsa olmazimiz gibi duruyor.

    daha ciddi rakiplerle daha ciddi hazirlik maclari oynayacagiz. o zamana kadar takimin durumu netlesir ancak su anki takim olusumu, fener'e karsi super kupayi kaybetmemize neden olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın