• 1859
    sözlük kısa ve net yazacağım.

    yönetimler basketbol şubesinde yıllardır gelir-gider dengesini gözeterek basketbola hep üvey evlat muamalesi yaptılar. basketbolda seyirci hasılatı az dediler, yayın geliri az dediler, sponsor geliri az dediler ve basketbol bütçesini kıstıkça kıstılar. ama iş futbola gelince gelir-gider dengesine hiç bakmadılar. basketbolda 3 zarar edildiyse futboldan 15-20 zarar edildi. basketbol takımımızın bütçesi yıllardır 2-3 futbolcu maaşı seviyesindeydi.

    eğer biz gelecek sezon ligde şampiyonluk avrupada final four hedefliyorsak bütçede gelir gider dengesini çok ön plana koymamak lazım. zira başarı geldikçe tribünler doluyor. dolayısıyla gelirler artıyor. daha fazla başarı geldikçe inanıyorum ki basketbol seyircisi oluşacaktır. ilgi basketbola kayacaktır. basketbola alışan birisi bir daha kolay kolay bırakmaz. çünkü basketbolda herşey var. 40 dakikada bütün duyguları yaşayabiliyorsunuz.

    spanoulis 3 milyon istiyorsa verip almak lazım. ona 3 miyon vermeyip x bir oyuncuya 2 milyon vermek bana çok saçma geliyor. spa gibi bir oyuncuyu 1 milyon için almamak akıllı bir hareket sayılmaz. spanoulis'i örnek vermek için yazdım.

    zaten basketbolda oyuncu maaşları arasında uçurumlar yok. basketbolun messi'si yılda maksimum 3 milyon euro alıyor. orta seviyedeki yerel lig oyuncusu 500 bin euro alıyor. orta seviyedeki avrupa çapındaki oyuncu 1-1,5 milyon euro alıyor. biraz daha iyisi 2 milyon alıyor.

    şimdi biz spanoulis'e 3 milyon euro verip almıyoruz. niye? çünkü bizim bütçeyi aşıyormuş. peki onun yerine kimi ve kaça alacağız? kimi alacağımızı bilmem ama 2 milyon veririz. aradaki fark kaç para? 1 milyon euro. evet sadece 1 milyon euro. yani sezon boyunca tek bir maç bile yapmayıp, kulübeden maçı izleyen bir futbolcuya verdiğimiz para kadar.

    4 tane mevkilerinin en iyisi olan oyuncu grubunun maaşları ile ortalama ve biraz üstü olan 4 oyuncu grubunun maaşları arasında taş çatlasa 4-5 milyon euro fark olur. bu 4 oyuncuyu almak demek şampiyon olacağız anlamına gelmez ama %90 oranında başarılı oluruz. burası kesin. hele hele ergin ataman varsa burası garanti. zaten oturmuş kadromuz ve iyi yerli kalitemiz de var.

    oldu da başarı gelmedi ne olur? yılda 4-5 milyon euro zarar ederiz. bu bize koyar mı? burasını siz değerli sözlük yazarlarına ve sevgili galatasaray taraftarına bırakıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın