aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 2483
    gayet yerinde bir açıklama yapmışlardır kendileri.
    --- alıntı ---

    kinama !

    türkiye basketbol ligi play-off yarı finali 3. maçı için izmir’de bulunan basketbol takımımızın otobüsüne seyir halindeyken yapılan saldırıyı hayretle öğrenmiş bulunuyoruz.

    bilindiği gibi yarı final serisi maçlarında sahaya rakip takım taraftarları alınmamış ve ev sahipliğimizde oynanan her iki maç sadece oynanan basketbol ve her iki takımın mücadelesiyle gündeme taşınmıştır. tribünden sahadaki oyunculara en ufak bir taşkınlık olmamış ve galatasaray tribünü üzerine düşeni fazlasıyla yaparak, dostluk mesajlarıyla dolu bir maç izletmiştir. öyle ki bugün sezonu kapattığını üzülerek öğrendiğimiz ümit sonkol, oyundan sakatlanarak çıkarken tüm salon tarafından alkışlanarak uğurlanmıştır.

    ancak maç günü dahi gelmemişken takımımıza yapılan nefret dolu saldırı pınar ksk taraftarlarının sportif olarak takımını desteklemek değil, şiddetle rakiplerini ekarte etmeye çalışmak amacında olduğunu göstermiştir. en fazla bizim bir semtimiz kadar kalabalık olan pınar ksk camiasına mensup, şiddetle beslenen ve şiddet için orada bulunduğuna inandığımız bu zavallı yaratıkların esasen kendilerine rakip arama yarışında oldukları ve ego tatmini için tüm türkiye’ye mal olmuş milyonlarca galatasaray taraftarını karşılarına almaya çalıştıkları aşikârdır. otobanda polis kontrolünde seyir halinde olan takım otobüsüne yapılan bu bilinçli ve organize saldırı, bırakın sporda şiddeti planlayarak cana kast etmeye varabilecek bir suçtur. o gün o takımın o noktadan geçeceğini bilen ve taraftarları da oraya yerleştiren yetkililer derhal spordan uzaklaştırılmalıdır.

    sezonun ilk maçında şiddet dolu tavırlarına yetkililer tarafından ”…pınar karşıyaka taraftarlarının sahaya yabancı maddeler (su şişesi, çakmak vb.) attıkları, ancak müsabakanın bitirilebilmesi açısından anons prosedürünün uygulanmadığı…” açıklaması ile sünger çekilen pınar ksk taraftarlarının, bunun karşılığında şiddetin dozajını daha da artırdığını hayretle izlemekteyiz. istanbul’da en ufak kartonu bile salonlara sokarken bin dereden su getiren görevliler, ilk maçta bu şiddet dolu pankarta ve saldırılara göz yummasının sonuçlarından ders almamış olacak ki, izmir’e gelen her takımın taşlandığı aynı noktada önlem almayı yine ihmal etmişlerdir.

    sosyal sorumluluk adı altında yıllardır karşıyaka’nın ana sponsorluğunu üstlenen pınar grubunun da (yaşar holding) bu şiddet olaylarından sonra sponsorluk konusunu ciddi anlamda derhal gözden geçirmelidir. galatasaray camiasına yapılan saldırılara karşı açık ve net bir tavır almamaları halinde, milyonlarca galatasaray taraftarının en ağır boykotuyla karşı karşıya kalacakları konusunda kendilerini şimdiden uyarıyoruz.

    bugün oynanacak maçta takımımıza karşı yapılabilecek saldırıların öncü göstergesi olan bu kalleş saldırıyla alakalı sorumluların tez zamanda yakalanmasını istiyor ve emniyet birimlerinden bu konuda ivedilikle kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz. takımımızın güvenliği ile alakalı tüm önlemlerin emniyet güçlerinden tbf yetkililerine, karşıyaka yönetiminden salon sorumlularına kadar herkes tarafından alınması hususunu da hassasiyetle takip ettiğimizi kamuoyuna bildiririz.

    yenilmez armada’ya ve kafilede bulunan görevlilere geçmiş olsun diyor, aslanlarımıza başarılar diliyoruz !
    ultraslan

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın