• 22
    http://lucarelli-breitner.blogspot.com/...atasaraym-olmaz.html
    adresinden enfes yorumlardan biri daha.

    keşke sözlüğümüzde bir fenerbahçe transferi kadar ilgi çekse dediğim olaydır.

    --- alıntı ---
    .......

    galatasaray kulübü, geçtiğimiz sene kombine kart sahiplerine, öncelik tanımıştı. bu gayet doğal ve doğru bir uygulamaydı. çünkü o kombineleri alanların pek çoğu, galatasaray'ın en boktan sezonuna tanıklık etmelerine karşın, kulübe destek olmak için, kendi olanakları dahilinde ellerini ceplerine attılar. kimisi çoluğunun çocuğunun boğazından geçecek lokmayı kıstı, kimisi bankadan gidip kredi çekip aldı, kimisi borç harç o parayı bulup buluşturup aldı.

    ancak bu sezon, kombine kartların yenilenmesinde, pegasus tribünü ile ve güney tribünündeki 119 ve 120 numaralı blokta kombinesi olanlar, bir sorunla karşılaştı. bunu hemen hemen herkes biliyor ancak bilmeyenler için söyleyelim. bu iki tribündeki 119 ve 120 numaralı bloklar, ultraslan adı verilen gruba ayrıldı ve hak sahiplerine de, kibar bir dille "size başka yer bulacağız" denildi. sözü geçen bloklar ve numaralar yaklaşık 6 bin insanı kapsıyor. yani ultraslan'a 6 bin kişilik yer ayrılmış ve onların dışındaki insanlara da, "hak sahibi olsanız bile, oraya oturamazsınız" deniyor.

    şimdi buna ne isim verirseniz verin, ne kadar kıvırmaya çalışırsanız çalışın, bunun literatürdeki ismi 6 bin biletin ultraslan'a 'peşkeş' çekilmesinden başka bir şey değildir. o boktan sezonda, elini cebine atıp, kombine alan adama 'siktir git' diyeceksin, sonra galatasaray kültüründen filan söz edeceksin. dileyen alınsın, isteyen darılsın ama öyle kültürün götüne koysunlar. bu kültür değil, düpedüz, bayağılık ve adiliktir.

    ........

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın