• 46
    galatasaray açısından gayet planlı bir şekilde yapılacak nokta atışlarla bitirilmesini ön gördüğüm transfer dönemi. şöyle bir sıralarsak;

    1- melo. mevcut sistemde kendisinin yerine koyabileceğimiz bir oyuncunun var olduğunu pek düşünmüyorum. melo bizim kaderimiz. bonservisi alınacaktır.
    2- alper potuk. bu adamın adını yıllar sonra şu efsane kadrodan bahsederken anacağımız çok net bence. 22 yaşında, takımda bulunmayan bir oyuncu tipi. terim'in elinde parlayacaktır.
    3- stoper. çok basit. semih kaya'nın yanına istikrarlı, fizik kalitesi yüksek, lider bir oyuncu bulmak. türk pasaportu taşıyan bir oyuncu almak stratejik açıdan kulağa doğru gelse de; örneğin semih-ömer/serdar tarzı bir ikilinin cl'de fizik açıdan yeterli olacağını düşünmüyorum. bu yüzden bizi bir adım ileri taşımaya yardım edecek bir oyuncu gerekli ki chedjou veya lescott kulağa yeterince tatmin edici geliyor.
    4- sol bek. orjini sol bek olan bir oyuncu bulmamız farz, malum. ben bu mevkiye yüksek rakamlarla oyuncu transfer edilmesine pek sıcak bakmıyorum. bizimle beraber öğrenip, gelişecek bir oyuncu tercih edilebilir. carlinhos, m'bengue gibi. tecrübeli olsun diyorsak da adriano makul bir maliyetle takıma uygun görünüyor. kolarov, clichy gibi isimlerin city'den aldığı astronik maaşları düşünürsek pek olası ve mantıklı bulmuyorum.
    5- forvet. takımın forvetleri burak ve drogba. bu adamlara 2 alternatif gerek. en yakın aday umut. necati ve kazım'ın geri dönebilecekleri konuşuluyor ki minimum masrafla üç kulvarda oynayacak takıma alternatif olabilirler. bu isimlere burun kıvıracak çok kişi vardır ama ben anadolu takımlarına para kaptırmaya değecek bir oyuncu görmüyorum. boşverin kazık yemeyelim.
    6- ön taraf. bunu hoca söyledi. bence burada kastettiği takımın taktik varyasyonuna esneklik getirebilecek; alternatif bir oyuncu. robben, nani gibi oyunculara gideceğimizi pek düşünmüyorum çünkü bu adamları oynatmak zorundasınız. benim fikrime göre genç, amrabat'ın futbol zekası olan versiyonu transfer edilebilir. mesela geçen yıldan beri ilgilendiğimiz nacer chadli gibi bir scouting transferi.

    transfer bitti.

    ünal aysal geçtiğimiz gün 3 yada 4 takviye demişti. melo ve umut/kazım gibi transferleri saymadığı bariz. üç transfer alper, stoper, sol bek. ekstra olan da hücumcu.

    bunun üzerine maksimum 21 yaşında birkaç yerli oyuncu scouting ekibinin tavsiyesiyle getirilebilir diye düşünüyorum. taylan antalyalı falan gibi.

    gidenler de az çok belli gibi. hoca ne derse o artık :(

    ---------------muslera---------------
    hamit---semih---chedjou----adriano
    ---------------melo--------------------
    -------alper---------selçuk-------------
    --------------sneijder-----------------
    -------burak-------drogba--------------

    hadi artık yeni sezon.
App Store'dan indirin Google Play'den alın