• 33
    bence en önemli eksiğimiz stoper. bütçeyi zorlayıp semihin yanına çok iyi birini almalıyız. italya ligi ya da ingiltere ligi bizim için hedef olmalı.

    sol bek konusuna gelelim carlinhoshala gündemde en iyi aday olarak duruyor ne yazık ki bu bölgede çok seçeneğimiz yok. alaba ihtimali yok bence.

    orta sahaya yedek oyuncu. bu konuyu alperle hallettik sanırım yekta engin alper üçlüsü sağlam bir kulübe olacaktır.

    yedek kaleci hedef belli onur.

    ve tabi ki çilek şimdilik basına sızan adaylar robben podolski dzeko draxler bunların fayda sırasına göre draxler robben podolski dzeko gelme ihtimallerine göre dzeko podolski robben draxler olarak sıralayabiliriz. tabi bunların dışında sürpriz isimler olacaktır sivas maçından sonra kulağıma gelen isimler olursa yazarım.

    bunu yazmayacaktım şimdilik ama neyse ve tabi ki (bkz: arda turan).
  • 35
    şüphesiz ki felipe melo, fernando muslera ve burak yılmaz'ın takımda tutulması yapılacak en büyük transferlerden bile daha faydalı olacaktır. bu adamların bir tık üstü casillas, yaya toure, ronaldo gibi futbolcular. bu futbolcuları alamayacağına göre en fazla futbolcunu satıp onun dengini getireceksin. mesela melo'yu satıp en fazla mascherano'yu falan getirirsin. adam takıma alışacak, ülkeye alışacak, hocaya alışacak vs. derken takımı zarara sokacaksın. elbette ki;

    ''galatasarayda gitmek isteyen gönderilir hep öyle olmuştur.''

    fakat sen taraftar olarak, yönetici olarak futbolcunun gitme ihtimali sorulduğunda ''gitsin, yerine şunu alırız, bunu getiririz'' havasına girersen kuş yuvadan uçar.
  • 37
    sözleşmesinin son senesine girmişken atabey çiçek'i de almak lazım. sözleşme yenilerse bir daha zor alırız ilhan cavcav'dan.

    istatistikle futbolcu seçmeye karşıyım ama bu arkadaşta öyle bir istatistik var ki alınmayacak gibi değil. a2 liginde 31 maçta 29 gol, henüz 18 yaşında, 1,85 civarı boyu var ve yaşına göre fizik olarak sağlam duruyor. fatih terim'in tedrisinden geçip drogba'dan birkaç şey kaparsa olur gibi bu çocuk.
  • 40
    imparatorun aciklamalarindan anladigim kadariyla;

    -juventus ve melo ile para konusunda anlasabilirsek takimda tutulmaya calisilacak (zaten baskan da gecen gun bu isin gecen seneki gibi uzamayacagini soyledi. en gec haziran ayi icinde melo'nun kalip kalmayacagi kesinlesir)

    -alper potuk cok buyuk bir olasilikla geliyor. bu aralar hala pazarlik yapiliyor olabilir. belki de anlasildi ve aciklamak icin ligin sonunu bekliyorlar.

    -melo ve alper seneye takimda olursa baska bir orta saha transferi olacagini dusunmuyorum. sanirim fatih terim'in kastetmek istedigi melo olmazsa yerine defansif bir orta saha.

    -stoper ve sol bek transferleri garanti.

    -on taraf. fatih terim forvet ya da santrafor demedi. muhtemelen kanatlarda da oynayabilen, yeri geldiginde ikinci forvet de olabilecek bir oyuncu. yabanci sinirlamasi da goz onune alinirsa bu transfer cilek olmaz. yukaridaki transferlerden sonra hala transfere butcemiz kalmis ise; rotasyonda kullanilacak gelecek vaadeden bir yabanci forvete yatirim yapilabilir.
  • 43
    galatasaray açısından rahat geçecek sezondur.

    her şeyden önce fatih terim'in açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla çok çok uç teklifler gelmediği sürece silah diyebileceğimiz oyuncular önümüzdeki sezon da galatasaray'dalar.

    kadromuz zaten iyi. önümüzdeki sezon çok daha iyi bir drogba, sneijder ve burak bekliyor ayrıca grande.

    transfer yapılacak mevkiler oldukça önceden ortaya konmuş ve çalışmalar yapılmış.

    4 tane ana hedef var. bir adet stoper(u: ibrahim seten'e göre chedjou için lille kulübü ile 6 milyon €'ya el sıkışılmış. ancak terry gibi spektakuler bir isim mümkünse onun transferi için de lig bitimine kadar uğraşılacakmış mış mış mış. chedjou olur yüzde 90) ki bu ismin öncelik olduğunu söyledi imparator. gelecek isim son derece sağlam olacaktır. bir sol bek. bu konuda carlinhos dedikoduları zaten ayyuka çıkalı çok oldu. melo veya alternatif bir oyuncu. bir de kanatlarda oynayabilen robben, nani, di maria tarzı bir isim. öncelikli hedefler kendi içlerinde de hedef önceliği sırasıyla böyle.

    ondan sonra alper potuk'uydu, taylan'ıydı, kerim frei'dı, jem karacan'dı bakılır. istediğimiz doğrultuda gelişirse bu isimlerden kadromuza katılanlar olur. ben bu açıdan sanmıyorum ki mesela alper potuk'a 5 milyon eu üzeri bir para verelim.
  • 44
    sol bekmiş, sağ kanatmış anlamam ben arkadaş. bu sefer oyuncu bazlı bir transfer politikası değil, taktik bazlı bir politika izleyelim. sene başında 2011-2012 sezonundaki taktikle oynamaya devam edip bambaşka tipte transfer takviyeleri* * yapmıştık. 4-1-3-2 mi - 4-5-1 mi oynayacağız, set oyunu mu, kontra atak futbolu mu oynayacağız bunlar iyice bir düşünülmeli ve transferler buna göre yapılmalı. sonra o robben'ler, adrian'lar, kolo toure'ler kulübeden çıkamazsa olan kulübün kasasasına olur.
  • 46
    galatasaray açısından gayet planlı bir şekilde yapılacak nokta atışlarla bitirilmesini ön gördüğüm transfer dönemi. şöyle bir sıralarsak;

    1- melo. mevcut sistemde kendisinin yerine koyabileceğimiz bir oyuncunun var olduğunu pek düşünmüyorum. melo bizim kaderimiz. bonservisi alınacaktır.
    2- alper potuk. bu adamın adını yıllar sonra şu efsane kadrodan bahsederken anacağımız çok net bence. 22 yaşında, takımda bulunmayan bir oyuncu tipi. terim'in elinde parlayacaktır.
    3- stoper. çok basit. semih kaya'nın yanına istikrarlı, fizik kalitesi yüksek, lider bir oyuncu bulmak. türk pasaportu taşıyan bir oyuncu almak stratejik açıdan kulağa doğru gelse de; örneğin semih-ömer/serdar tarzı bir ikilinin cl'de fizik açıdan yeterli olacağını düşünmüyorum. bu yüzden bizi bir adım ileri taşımaya yardım edecek bir oyuncu gerekli ki chedjou veya lescott kulağa yeterince tatmin edici geliyor.
    4- sol bek. orjini sol bek olan bir oyuncu bulmamız farz, malum. ben bu mevkiye yüksek rakamlarla oyuncu transfer edilmesine pek sıcak bakmıyorum. bizimle beraber öğrenip, gelişecek bir oyuncu tercih edilebilir. carlinhos, m'bengue gibi. tecrübeli olsun diyorsak da adriano makul bir maliyetle takıma uygun görünüyor. kolarov, clichy gibi isimlerin city'den aldığı astronik maaşları düşünürsek pek olası ve mantıklı bulmuyorum.
    5- forvet. takımın forvetleri burak ve drogba. bu adamlara 2 alternatif gerek. en yakın aday umut. necati ve kazım'ın geri dönebilecekleri konuşuluyor ki minimum masrafla üç kulvarda oynayacak takıma alternatif olabilirler. bu isimlere burun kıvıracak çok kişi vardır ama ben anadolu takımlarına para kaptırmaya değecek bir oyuncu görmüyorum. boşverin kazık yemeyelim.
    6- ön taraf. bunu hoca söyledi. bence burada kastettiği takımın taktik varyasyonuna esneklik getirebilecek; alternatif bir oyuncu. robben, nani gibi oyunculara gideceğimizi pek düşünmüyorum çünkü bu adamları oynatmak zorundasınız. benim fikrime göre genç, amrabat'ın futbol zekası olan versiyonu transfer edilebilir. mesela geçen yıldan beri ilgilendiğimiz nacer chadli gibi bir scouting transferi.

    transfer bitti.

    ünal aysal geçtiğimiz gün 3 yada 4 takviye demişti. melo ve umut/kazım gibi transferleri saymadığı bariz. üç transfer alper, stoper, sol bek. ekstra olan da hücumcu.

    bunun üzerine maksimum 21 yaşında birkaç yerli oyuncu scouting ekibinin tavsiyesiyle getirilebilir diye düşünüyorum. taylan antalyalı falan gibi.

    gidenler de az çok belli gibi. hoca ne derse o artık :(

    ---------------muslera---------------
    hamit---semih---chedjou----adriano
    ---------------melo--------------------
    -------alper---------selçuk-------------
    --------------sneijder-----------------
    -------burak-------drogba--------------

    hadi artık yeni sezon.
  • 47
    dünya kalitesinde yerlileri ve sneijder - drogba transferleri sonrası takımımız artık gerçek anlamda bir üst seviyenin takımı olmak için savaşacak. artık bunun geri dönüşü yok ustaaaa.

    açgözlülük gibi gözükebilir veya taraftar olarak gelen çileklerden vs. götüm kalktı da diyebilirsiniz fakat ben bu transfer döneminde bizimle anılan isimleri pek beğenmiyorum. beğenmiyorum derken, seviye atlamamızı tamamlayacak oyuncular olmadıklarını düşünüyorum.

    varam da şl odaklı düşünerek tek tek kişisel değerlendirmelerde bulunam:

    chedjou: bu sezon lille'in sallanmasında baş aktörlerden. 2012-2013 devre arasından beri adı geçiyor, birkaç maçını izleme fırsatı buldum ki bu maçlar ligde zayıf rakiplere karşıydı, o yüzden nedir ne değildir pek fikrim yok. tek tük hataları vardı ama işte yani, bişey söyleyemem. fakat bu seneki şl performansına gelecek olursak, eleman yüzümü buruşturma nedenim. aklıma 6-1 yenildikleri *bayern maçı falan geliyor mesela, fenalaşıyorum. ligimiz için illa ki iyi bir oyuncu fakat bir üst seviyeye oynayabileceğimiz bir adam değil. dany ve eboue ile defansta aynı sıkıntıyı yaşatacağı afrika kupası sorununu yazmıyorum bile. kadroda bu kadar as oynayan milli afrikalı bence fazla.

    carlinhos: santos'ta genç yaşında yapamayıp fluminense'de parlayan eleman. bizlerin pek bir bilgisi yok ama sezon başından beri adı geçiyor, hala isteniyorsa bir bildikleri vardır elbet. fakat 26'sına kadar gelmiş bir elemanın yurtdışında yapabilecekleri soru işareti. bize 27'sinde gelen capone'nin etkisini yaratsa bile üst seviye için yeterli olmaz, sonuçta capone terim'in daha çok rotasyon oyuncusuydu. bize daha fazlası(nı vermesi) lazım.

    alper potuk: 2011 sonunda kesin abartılıyordur demiştim burada, hiç izlemeden. zamanla & izledikçe fikirler değişiyor, artık kendisini üstüne koyarak giderse türk futbolunda adı hatırlanacak biri olma potansiyeli var olarak görüyorum. 22 yaşında ve yerli kontenjanı yüzünden + rakiplere kaptırmamak açısından alınması elzem. bir üst seviyeye çıkmamızda ne kadar faydası olacak, aldıktan sonra hep birlikte göreceğiz.

    bana bakma ünal aysal, ben taraftarım hep en iyisini isterim. yani oluru olmasa bile stoper için pique'yi alalım isterim. ama galatasaray artık bu andan sonra stoper için mesela chiellini'yi düşünebilmeli, teklif yapabilmeli. en azından ilgilendiğini belirtmeli. bak chiellini'yi melo juve'den tanıyordur, fatih terim desen italyancası var, kolayca anlaşır da. salça olsak ya şu adama mesela? sol bek için de isimli biri bulunabilir bence, ne bileyim. artık bir üst seviye oyuncuları düşünelim ya. zamanımız geldi.
  • 48
    aceleci değil ama hızlı davranmamız gereken sezon.

    gecen sezon bu işlerden cok yandı başımız. amrabat gecikti, melo gecikti vs. bu sene bunların hiçbirine mahal vermeden haziran ortasına kadar yeni takım tamamlanmalıdır.

    öncelikle muslera ve burak yılmaz satılmamalı, melonun ve umutun ise bonservisi alınmalıdır.

    sonrasında takımın ihtiyac duydugu transfer sayısı sadece ve sadece 3.

    bunlardan biri zaten alper potuk. bunun dışında bir adet stoper ve bir adet sol bek ile takım taştan da öte olur.

    carlinhosu tanımam etmem, zaten sözlükte de oturup 5 macını 90 dakika izleyen 1 allah'ın kulu oldugunu düşünmüyorum. umarım iyi cıkar diyip gecelim.

    savunmada chedjou adı geciyor, ben semihe akıl hocalıgı yapabilecek daha tecrubeli ve daha kariyerli bir oyuncu görürüz diye düşünüyordum acıkcası ama tanıyan eden herkes fransa liginin en iyi stoperlerinden oldugunu yazmıslar.

    takımımızın bu 3 mevkiiden baska hiç bir ihtiyacı yok. ne q7'ye ne de suan benzer baska bir kanat oyuncusuna*.

    takımın 4 3 1 2 formasyonu korunmalı ve buna uyacak total 3 transfer haziran ayı icinde halledilerek kamp sezonunu verimli bir sekilde gecirilirse seneye asıl hedefimiz olan şampiyonlar liginde daha iyi bir derece için hiç bir engel göremiyorum.

    hocanın da dediği gibi son 8 iyi bir derece ama bize yetmez. bu yıl yarı final istiyoruz ve sadece 3 yeni oyuncuyla bu hayal değil. önemli olan zamanı verimli kullanıp takımı bir an önce oluşturmak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın