• 132
    bir anımı anlatmak istiyorum.

    meslek avukatlık. bundan 4 sene kadar önce bir polis geldi. başı dertteymiş. zamanında gasp yapan 18 yaşında lise son sınıf öğrencisi bir çocuğu suç üstü yakalamışlar. çocuk üniversite sınavında 2 ay önce bu olay neticesinde tutuklanmış. 10 sene kadar gasptan, 5 sene kadar da kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaktan ceza yemiş.

    olayın üzerinden 5 sene geçmiş. bir şekilde gerçek suçlu ortaya çıkmış ve çocuğun suçlu olmadığı anlaşılmış. yakalamayı yapan polisler hakkında soruşturma açmışlar. diyor ki beni kurtar.

    e nasıl olur suç üstü değil miydi? nasıl böyle bir hata yaptınız? açık yüreklilikle anlattı. meğer o gece ehliyetsiz araç kullandığı için bu çocuğu karakola getirmişler. çocuk da delikanlı bi tip çıkmış. kendisine tokat atan bu memurun elini tutmuş. sakın demiş, ikimizden birinin ölüsü çıkar bu odadan. bizimki de kinlenmiş. tam o sırada gasp nedeniyle telefon gelmiş. telefon eden de 16 yaşında bir başka çocuk. sen misin polisin elini tutan. tüm suçu bunun üzerine yıkmışlar. çocuk 5 yılını hapisanede geçirmiş.

    sonra diyor ki beni kurtar. sana şu kadar para veririm.
    kusura bakmayın dedim. elbette sizin de savunmanızın yapılması gerekiyor ama bu davayı benim miğdem kaldırmaz.

    gaz sıkmışlar çok mu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın