• 7667
    öncelikle yeni kurallara göre: önümüzdeki sezon ilk 18'de sadece 6 yabancı bulunacak. toplamda 10 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalanabilecek.

    bu şartlar altında kadromuzda bulunan muslera, melo, drogba, sneijder ilk 4 yabancılık hakkı dolduruyor zaten. sol bek ve stoper transferi için de yabancı isimler düşünülüyor. etti mi 6. dany, amrabat, riera, eboue gibi isimler ilk 18'e bile giremeyecek, kenarda çekirdek çitleyecek birçok maçta. muhtemelen elmander de öyle. rotasyon bile yapılsa bir yere kadar. kadroya bile giremeyen bu isimler takımdan ayrılmak isteyecektir.

    yedek isimler tamamen yerlilerden oluşacağından, yerli oyuncular çok daha fazla önemli artık. selçuk, burak, semih banko isimler. hamit de sağ bekte düşünülebilir bir ihtimal. alper veya inler ikilisinden biri de alınırsa beşinci as olarak kadroyu tamamlar. umut, yekta, sabri, hakan balta, gökhan zan, emre çolak yedek kadroya aday isimler. frei, sercan sararer, serdar gürler vb isimler ile yedek kadro güçlendirilebilir.

    alternatif planlar üzerinde duralım. yabancı kontenjanda yer açmak için, melo ve muslera gibi kim gelirse gelsin yerleri asla dolmayacak iki ismi göndermek düşünülebilir mi? yada ne oynadıkları belirsiz, fiyatları ederlerinin kat kat üzerine çıkmış, 10 milyon euroları bulmuş yerli isimlere yönelmeli miyiz?

    şampiyonluk filan tamam ama son günlerde üzerinde en çok düşündüğüm mevzu ilk 18'de 6 yabancı sınırlaması.
App Store'dan indirin Google Play'den alın