• 7657
    2013- 2014 sezonu için konuşursak takım kadrosuna çok bir ekleme gerekmediğini düşünüyorum. ilk 11'i şöyle sayarsak:
    muslera

    eboue semih ??( bana kalsa dany devam etsin) ??

    hamit selçuk melo

    sneijder

    drogba burak

    burada sol bek veya stopere alacağımız kaliteli bir yerliyle hem yabancı sınırını geçmemiş olur hem de kadro istikrarını koruruz. sürekli değişiklik yapmayız. burda önemli nokta hangi mevkiye yerli oyuncu koyacağımız. malumunuz türkiye'de sol bek enflasyonu var. iyi bir sol bek yetişmiyor. stoper ise sol beke nazaran daha rahat ve kaliteli yerli bulacağımız bir mevki. bunun için de aslında pek alternatifimiz yok. fatih terim'in son açıklamalarından ujfalusi'nin gelecek sene de bizimle kalabilme ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. dany, semih, ujfalusi, gökhan asıl mevkileri stoper olan oyuncularımız. 3 kulvarda yarışacak bir takım olmamızdan dolayı* 4 stoperle yetinmemiz bana biraz risk gibi geliyor. oraya bir umut vadeden bir yerli alsak hiç fena olmaz.

    sol bek belki de en önemli sorunumuz. burda riera ile devam ettik bu sene. gayet iyi oynadığını düşünüyorum çoğu galatasaray taraftarı gibi. ama galatasaray kalitesinde bir takım için defansif yönünün düşük olduğunu düşünüyorum. evet türkiye ligi standartlarında iyi bir sol bek. ama iş şampiyonlar ligine gelince bir sol bekin kadromuza katılması gerektiğine inanıyorum. zaten sol bek rotasyonumuz 2 kişiden oluşuyor. onun için ilk 11 oyuncusu olmasa bile bir sol bek transferi şart.

    ilk 11'i şekillendirdikten sonra belki de en önemli hamlemiz olması gereken yedek kulübemiz. yedek kalecimiz eray olacak gibi gözüküyor. kimsenin itirazı olmaz zannediyorum. biraz hantal gibi ama reflekslerinin iyi olduğunu düşünüyorum. burda asıl sıkıntı sneijder olmadığı zaman onun yerine kimi koyacağımız. hatta taktiksel bir değişikliğe gidip gitmeyeceğimiz bile burda soru olabilir. eğer gitmeyeceksek sneijder'in yokluğunda yerine koyabileceğimiz bir adam sıkıntımız da var. yekta'nın 10 numara pozisyonunu doldurmakta sıkıntı çektiğini düşünüyorum. dolayısıyla -eğer sneijder yokluğunda da 4-3-1-2 oynayacaksak- bir yedek 10 numaraya da ihtiyacımız var. eğer sneijder yokluğunda 4-4-2- oynayacaksak aydın yılmaz'ı kesinlikle kadroda tutmamız gerekir. çok iyi bir rotasyon oyuncusu, yedek kalmayı sorun etmiyor. hamit'in yokluğunda sağ kanadı ondan bile iyi kullanır düşüncesindeyim. sol kanatta amrabat'a bir şans daha verilmesi isabet olur. yedeği ise açıkçası yetersiz. emre çolak gidici gibi duruyor. engin de öyle gözüküyor. oraya da bir yedek koymak lazım. forvette ise umut ve elmander çok yeterli olur diye düşünüyorum.

    genel olarak çok kaliteli bir ekibimiz var. akıllı transfer hamleleriyle gelecek sene yine bir çeyrek final başarısı yakalarız , şampiyon olarız diye umuyorum. istikrar en önemli hedefimiz olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın