resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 6067
    profesyonel olduğu kadar samimi bir adam.
    iki şekilde bakalım haydi.

    1. profesyonellik:

    teknik ve taktik bilgisi çok üst seviyede, 4 sene üst üste şampiyon yaptığı takımı çok iyi yönetmişti.
    iyi bir nesil yaratmıştı. sonra milli takımda yetersiz kadrodan imkansız işler çıkardı. semih şentürk'ten santrafor, uğur boral'dan sol açık, kazım'dan sağ açık yarattı.
    şimdi galatasaray'ın başında ve yaptıkları ortada, takımı nereden nereye getirdi. bunları sadece motivasyonla yapamazsınız.
    ben kendi mesleğimden örnek vereyim, bir ingilizce öğretmeni asla motivasyonla hiçbir çocuğa ingilizce öğretmez, ingilizce bilmekle de öğretemez, ingilizce'yi nasıl öğretmesi gerektiğini bilmelidir.
    fatih terim de öyle, futbolu biliyor ve daha önemlisi öğretebiliyor. riera'dan sol bek yaratması, elmander'i iyi kullanması, selçuk ve melo'nun performansları, emre çolak'tan bile yararlandı lan bu adam...
    sistem değiştiriyor, çağa ayak uyduruyor, korkmuyor, saldırıyor...
    her şeyi yapıyor, yaptırıyor saha içinde. saha dışında da olumlu mesajlar verebilen bir adam, yeni teknik direktörlere çok şey öğretebilen bir adam.

    2. samimiyet:

    bundan kastım, içindeki taraftarlık duygusu. hakeme sinirleniyor, yere topu fırlatıyor, terliyor, bağırıyor, çağırıyor, çılgınlar gibi seviniyor.
    böyle kol hareketi yaparak "soktuk mu" ifadesini bile yapıyor. kendisini omuzlara alan futbolcularıyla eğleniyor. eboue'yle çocuklaşıyor, elmander'le ciddileşiyor.
    drogba geldiğinde tesislerde elini bacağına koyuyor, ünal aysal'ın yanındayken saygıda kusur etmiyor.
    eşini, kızlarını dahil ediyor olaylara ve her zaman bir beyefendi olabiliyor.
    rıdvan'a atar yapıyor, telegol'ü arayıp masaya taşşağını vuruyor. tipi, mimikleri taklit ediliyor, çoğumuzun tek kelime edemeyeceği basının önünde yanlış da olsa ingilizce konuşabiliyor.
    italyancası da var. modayı da takip ediyor.

    iki yönden de bir numara bu adam.
    iyi ki galatasaraylı bu adam.
    iyi ki örneğimiz, iyi ki efsanemiz bu adam.

    http://s14.directupload.net/.../130506/hjj72nqb.swf
App Store'dan indirin Google Play'den alın