resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 8421
    çok detaylara girmeye gerek yok, nasıl bir karakteri olduğunu ve şu anki takımımızda olan oyuncular ve aldıkları maaşlara da baktığımız zaman geldiği takdirde yaşayacağımız sorunları atletico madrid'e transferi sonrası verdiği röportajda ki sorulan bir soruya verdiği cevaptan anlayabileceğimiz oyuncu. şöyle;

    (gbkz: senin için en kırıcı olanın kendi taraftarınca protesto edilmek olduğunu biliyoruz. geçen sezon da galatasaray kötü bir sezon geçirirken sen eleştiri odaklarından birisiydin ? )

    ben takım kaptanıydım ama sakattım. oynamayan futbolcunun başarısızlıkta ne kadar payı olabilir? maalesef taraftarlar bana gerektiği kadar sahip çıkmadı. bunlar geçmiş konular tabii. hiç önemli değil, ben her zaman bir galatasaray taraftarıyım. benim galatasaraylılığım eksilmez. benim bir kırgınlığım var ama galatasaray taraftarına sesleniyorum, başkalarına da böyle yapmasınlar. takım iyi olduğu zaman "biz taraftarız" , takım kötü olursa "hadi ıslıklayalım. kimden başlayalım? arda'dan başlayalım." (gbkz: bu mudur yani? bu mudur galatasaraylılık? bunu yapanlar galatasaraylıysa, o zaman ben galatasaraylı değilim. )

    o tür insanlar olduğu sürece, bu kırgınlık asla tamir edilmeyecek. kırgınlığı tamir etmek gibi bir ihtiyacım da yok. o ıslıkladıkları adam, kulübe en çok bonservis bedeli getirerek takımdan ayrıldı, ispanya ligi'ne gitti. (gbkz: her sene milyarlarca para verilerek getirilen yabancı futbolculardan daha fazla emek vererek oynadı. ) üstelik onlardan daha az para alarak. hiçbir zaman para konuşmadı, yeri geldi boş mukaveleye imza attı. yeri geldi, parasını 8 ay sonra aldı ama hiçbir zaman bir yerlere haber uçurmadı, parasını sormadı.(gbkz: işte o ıslıkladıkları adam benim. beni ıslıklayanlara 4-4.5 milyon euroya gelip, paraları peşin alıp yatacak adam lâzım. ) yabancı avrupa'da 500 bin euro alıyor, buraya getirmek için 4 milyon euro veriyoruz. şaka gibi ya. sonra gelir gelmez, "galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş çok büyük takımlar" diyorlar. o kadar parayı alınca derler tabii. (gbkz: biz sivas'a deplasmana giderken, 50-100 bin dolar alacağımız ödenmezken, bazı yabancılar satın alacak helikopter bakıyorlardı. ) bunları taraftar bilmez ama. bugünlere sesimizi çıkartmayarak geldik.

    kimse beni şu cevapları veren adamın, drogba'nın sneijder'in ve sezon sonunda yine bu tarz gelecek yıldız oyuncuların olduğu bir takımda arda'nın sorun çıkarmayacağına ikna edemez. çoğu kişi de böyle düşünüyor. şu cevabı çok değil, 2 sene önce vermişti. kafasında çok şey değiştiğini düşünmüyorum. tekrar gelmesi, geleceğin galatasaray'ını kurduğumuz şu günlerde bu takıma yapılacak bir ihanettir. galatasaray'ı o yazdığı mektuptaki kadar çok seviyorsa, lig'de 8. olduğumuz zaman çekip gitmeseydi de, yine ligi 8.sırada bitiren galatasaray'a gelen selçuk inan kadar cesur olsaydı. kaptanlığa yakışan birisi olsaydı. gemisini terk etmeseydi. kusura bakmayın beyler, bu takımda yeri asla ve asla olmamalı. ya düzeldiyse, ya şöyleyse ya böyleyse gibi şeyleri söyleyenlerde komik oluyor. bu kumarı oynamanın amacı nedir? arda şu anki takıma mutlaka katılması gereken bir isim midir? hayır.

    her şeyi yapar; ama galatasaray'ın evladı. takımı bırakıp kaçar; ama galatasaray'ın evladı. medyada orada burada galatasaray'a laf çakar; ama galatasaray'ın evladı. geri dönsün; çünkü galatasaray'ın evladı.
    yeter be kardeşim, bugün arda bu konuşmaları bu kadar rahat yapıyorsa, hatalarından ders almıyorsa hep bu ''ama galatasaray'ın evladı.'' lafını söyleyip, onu savunanlar yüzünden. sanki arda gelirse çağ atlayacağız anasını satim.

    sonuç : allah'a yakın, bize uzak olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın