resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 8403
    her insan hata yapar ama sadece bazı insanlar 2. şansı hakeder, bu benim hatalara genel olarak bakış açımdır. biraz 'önce lafa bakarım laf mı diye' şeklinde giden şu ünlü aforizma gibi.

    arda'nın türkiye'de gerek medya ve taraftarlar nedeniyle bireysel olarak gerekse de takımın kötü gidişatının getirisi olarak yaşadığı sorunları hatırlayınca, kaçarcasına gidişiyle ilgili kendisine de hak vermemek elde değil. daha 22 yaşındaydı ve türkiye'nin en büyük camiasının saha içi/dışı sorumlulukları üzerindeydi. kaldıramadı adam, çok mu absürt? asla değil. belki de kendisine kaptanlık pazubandı verdikten sonra ona sahip çıkamayan yönetim bir numaralı suçluydu.

    fakat, arda galatasaray taraftarının gözbebeğiydi. 7'den 70'e tüm yaş grubunun kahramanıydı; gündüz kılıç'tı, metin oktay'dı, cevad prekazi'ydi, gheorghe hagi'ydi, bülent korkmaz'dı, hakan şükür'dü arda. o günleri şurada yazan her yazar dün gibi hatırlar sanırım. sonra noldu? arda'nın gidiş şekli, sonrasındaki açıklamaları çok kalp kırdı. ben dahil olmak üzere büyük çoğunluk kabullenemedi bu gidişi ve sonrasında olanları. bu öyle büyük bir iz bıraktı ki, hepinizin malumu. arda giderken sadece fatih terim'i değil galatasaray taraftarını da hayal kırıklığına uğrattığı için, taraftar yüz üstü kalmışlık hissi neticesinde kırgın ve kızgın yorumlar yapmakta kendince haklı.

    arda kırgın, taraftar daha da kırgın.

    henüz ortada fol yok yumurta yok transferi konusunda. hocanın arda'yla aralarında sorun olmadığını bilsek de geri dönüşüyle ilgili ne düşündüğünü de bilmiyoruz elbette. fakat fatih terim'in onay vermesi durumunda transferi konusunda akan sular durur ve tekrar parçalıyı giyer arda, burada sorun yok. yerli-yabancı ayrımı yapmayacaksa, eskiden olduğu gibi takımdaki kendisinden daha tecrübeli ve yıldız oyunculara karşı kıskançlık krizlerine girmeyecekse, en başta da yerini bilecekse çok da fayda sağlar. ben de herşeyi bir kenara bırakır tribünde bağırırım arda'nın adını.

    ama arda'ya olan kırgınlığımı, en zor zamanda yeni imzaladığı sözleşmeyi bir kenara bırakıp bu takımı, taraftarı, fatih terim'i, selçuk inan'ı bırakıp avrupa'ya gidişini unutmam. en azından bu kolay olmaz.

    vesselam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın