• 364
    kendisine haksız yere trafik cezası kesen trafik polisine sinirlenip bağırıp çağırdığında, karşısındaki polisin de sinirlerine hakim olamayarak(!) kendisine kafa-göz dalmasını temenni ettiğim köşe yazarı. yahu insan biraz mantık sahibi olur. hakem hükmetme mevkiindedir ve yaptırım sınırları bellidir. eğer o görevi üstlenmişse (ki fazladan tetikçilik görevini de üstlenmiş bu hakem) sinirleri çelikten olmak zorundadır ve öfkelenip karşısındakinin - teknik direktör,futbolcu,antrenör,taraftar vs- üzerine yürümeye hakkı yoktur. zira o sahada yasa ve yönetmelikler kendisine zaten sınırsız hak tanımıştır. bu yüzden kuralları uygulayacak kamu görevlilerinin yaptırım sınırları yasalar,yönetmelikler ve talimatlarla belirtilmiştir.
    mahkeme salonunda haksızlık yapna hakime itiraz ettiğinizde, kızıp sinirlendiğinizde hakimin üzerinize yürüdüğünü,hakaret ettiğini düşünsenize!..
    eğer bir ülkede ciddi anlamda takip edilen köşe yazarı isen bazı basit mantık kurallarını düşüneceksin kalemini eline almadan. yoksa böyle tevil götürmez zırvaları mantıklı imiş ortaya sürer ve rezil odluğun ile kalırsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın