• 7533
    bir aradan sonra avrupa kupalarına katıldı. şampiyonlar ligi görmeyeli zaten çok çok uzun zaman olmuştu , start verildi.

    gruplar aşamasında iyi bir gruba düştük ama şampiyonlar ligi için kolay demek olmaz. ilk maç mükemmel oynamamıza rağmen wolfgang stark'ın hatasıyla ve şanssızlıklarımızla 1-0 mağlup döndük manchester united deplasmanından. ardından evimizde braga maçı , yine şanssızlıklar ve 0-2 gibi kötü sayılabilecek bir mağlubiyet.
    burada yazıma parantez açıp basınımızın ve sözde tarafsız yorumcuların söylediklerini hatırlamanızı istiyorum ; "galatasaray gruptan çıkamaz" ile başlayıp "galatasaray bu şekilde puan bile alamaz" noktasına kadar devam eden bir süreç.

    nereden nereye işte. sonrasında içerde alınan bir beraberlikle iyiden iyiye ahkam kesip "zaten fatih terim galatasaray'ı şampiyonlar liginde gruplardan hiç çıkaramadı" diyenler. sonrasında 3 maç 3 galibiyet ve 2. tur ; schalke o takımlar arasında en çok istenebilecek 3 takım içindeydi. en kolayı diyen varsa ya çarpılır ya da futbol cehaletinden yırtar. orada celtic var , malaga var ki sırf bu iki takım bile schalke'den iyi değil. neyse , basınımız schalke'ye akhisar muamelesi yapıp işimizi zorlaştırınca evinde 1-1 berabere kalan galatasaray'ın tur umutları iyice azaldı. burada yine parantez açıp galatasaray'ın almanya'da rezil olacağını iddia eden garip adamları hatırlatmak istiyorum. almanya'nın ücra köşelerinde 1,5 futbol oynadı diye oranın yerlisi havasına giren o adamlardan. neyse yahu , galatasaray orada geriye düştüğü maçı kazanmayı bildi.

    çeyrek finalde rakibimiz real madrid oldu. bilmeyenler için ufak bir hatırlatma ; bu kupayı en fazla alan ama 11 yıldır kupaya hasret kalmış bir takımdan bahsediyoruz. takımın değeri neredeyse milyar dolara yakın , hocası efsane , seyircisi enfes. yine de galatasaray ne demek bilen kimsenin ağzından "buraya kadarmış" lafı duymadık , duyamazdık. ilk maçı iyi futbola rağmen kötü bir hakem ve gol atmayı çok iyi bilen bir takıma karşı 3-0 kaybettik. istatistikler sonuca etki etseydi tabela da tam tersi olacaktı ama olmadı.
    hikayenin en güzel yeri burada başlıyor zaten ; real madrid'i turistik tura gelmiş kafile gibi gören bütün bir dünyanın karşısında sadece galatasaray ve ona inananlar vardı. samimiyetle söylüyorum , galatasaray taraftarlarından bile inanmayanların olduğu bir ortamda bu işin parçası olan herkesi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum. bunu da geçiyorum , maça geliyorum.

    allahsızlar ! ilk maçı 3-0 kaybetmiş , evinde daha tezahüratların etkisi hisdedilmeden golü yemişsin. böyle böyle ilk yarı bitmiş , ikinci yarının başladığı 15 dakika olmuş. sen nasıl o maçı 10 dakikada 3-1 yapıp bu kadar insanı yine bir şeylere inandırıyorsun ! oysa daha şarlatanlık yapılacaktı , adamlar çıkıp "beyler bakın , ne demiştim , galatasaray değil turu şurayı geçemez" falan diyecekti. başka tipler çıkıp "yae ğalatasaray rezil oldu , ezip geçti işte mağdrid yaea" diyecekti. kahvehane sohbetlerine kan doğradın galatasaray , yine bir milletin aşağılık kompleksini yerle bir ettin , bizleri yine gururdan uykusuz bıraktın galatasaray.

    ve her şeyden önemlisi ; bugün bu turu kaybettin ama yarın real madrid'le oynarken 1-0 önde olacaksın galatsaray. o kupa buraya gelecek !
App Store'dan indirin Google Play'den alın