• 14
    türkiye'ye verilmesi gereken oyunlardır. ispanya zaten olimpiyatları daha önceden düzenlemiş. düzenlemese bile bu adamlar için yeni hiçbir şey olmayacak. tenisti, basketboldu, formula'ydı, hepsinin göbeğindeler zaten.

    ama eğer avrupa, türkiye'yi kendi kültürüne daha fazla entegre etmek, olimpiyat kavramını daha geniş bir coğrafyaya ve farklı kültürlere yaymak istiyorsa türkiye'yi seçmeli. bildiğim kadarıyla daha önce hiçbir müslüman ülkede olimpiyat düzenlenmedi. olimpiyat komitesinin bunu göz önünde bulundurup buna göre karar vermesi gerekiyor. türkiye, ekonomisi büyüyen bir ülke. özellikle inşaat sektöründe gittikçe daha da gelişiyor. arjantinde bile dünya kadar bina inşa ediyor türkler. tesis yapmak hiç sorun olmaz. devlet bütçeyi ayarlasın, zamanından bile önce yapılır biter iş.

    bence türkiye'nin dezavantajları az değil, ama avantajları da az değil. doğunun, batının tam göbeğinde olan bir yerde olimpiyat düzenlemeyeceksen, sürekli avrupalı ya da anglo-sakson ülkelerde dönüp durursan olimpiyatın ne anlamı var ki?

    hele platini'nin yaptığı hacıyatmazlıktan sonra bir de olimpiyatı bize vermezlerse iyice gıcık olurum bu heriflere. daha da gelmem olimpiyatlara der, şapkamı ceketimi alır giderim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın