resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 5649
    benim bildiğim fatih terim 12 mart schalke maçı için kamera önünde futbolcularını kutlarken, soyunma odasında ikinci yarı neden top tutamadıklarını sorgulayacaktır. bu maç, alınan skor elbette ki zafer, elbette ki avrupanın ilk sekizine kalmak büyük başarı. ama ortada bir de gerçek var. bu maçın ilk yarısı takım galatasaraya yaraşan bir oyun sergilemiştir. ikinci yarısı ise tamamen şans ile istediği skoru almıştır. herkesin methiye düzdüğü musleranın iki golde de hatası var. yaptığı müthiş kurtarışlarda bile topu hep altıpasa tokatlıyor. ikinci golde melonun ciddi hatası var, ayrıca ikinci devre çok top kaybetti. selçuk ikinci yarı vasatın üstüne geçemedi, aklından geçenleri yapamadı, ayaklarına hükmedemedi. müthiş bir gol atan burak top kontrol edemiyor. drogba 40 dakika drogba gibi oynuyor. defans evlere şenlik. hamit müthiş bir gol attı, çok koştu, çalıştı ama orta saha futbolcusunun yapması gerekenleri yapamıyor. takımda ne oynaması gerektiğini bilen tek sneijder, o da yeteri kadar pas alamıyor. bek desen, rüzgar çıksa yere düşen eboue ve defans yapmayı bilmeyen riera. yedekleri ise sabri ve hakan gibi iki saatli bomba.

    bu manzara ile her maç hezimet de olabilir, şans yanındaysa zafer de. fatih hoca allahtan buradaki bazı arkadaşlar gibi hayalperest bir adam değil. bu zaferin de getirdiği güven ile bu sorunlara çözüm arayacaktır.

    döneceği sistemin bu olacağı (göbekte dört saha) belliydi. hatta schalke maçında rakibi şaşırtmayı düşünerek, eskişehir ve gençler maçlarını özellikle böyle kurgulamadığını düşünüyorum. zaten schalkenin teknik direktörü de baklava dizilişinin kendileri için sürpriz olduğunu, oyunu ancak ikinci yarı toparlayabildiklerini söyledi. bu taktiksel bir başarıdır elbette. ama ikinci yarı maç duvar tenisine dönmüşken, ileri attığın her top aynı hızla geri gelirken, selçuk, hamit, melo gibi adamlar ayaklarında top tutamazken, takım üç pas yapamazken fatih hoca da bizim gibi seyirci oldu sadece. bunu da değelendirecektir ve çözüm arayacatır diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın