• 7270
    sorunu sahaya dizilişinde değil geçen seneden alıştığımız hücum presi ve alan paylaşımında olan canımız ciğerimiz.

    geçen sene johan elmander ve necati ateşstoperlere presi uygularken,kenarlardan engin baytar ve emre çolak içeriye girerek alanı fazlasıyla daraltıyordu.rakip takım topla çıkmakta zorlanırken selçuk inan ve felipe melo ribaundları toplayarak takımı tekrardan atağa kaldırıyordu.

    herkesin malumu şuanda didier drogba ve burak yılmaz hücum presini uygulamakta zorlanıyor.kenarlarda oynayan nordin amrabat çok fazla çizgi oyuncusu olduğu için içeriye girip alanı daraltamıyor ;hamit altıntop ise geçen sene ki engin baytar’ın temposu ve hırsını sahaya yansıtmadığından takımın pres gücünü etkiliyor.alan daraltmada her ne kadar bu saydığımız isimlerden en başarılısı hamit olsada topu çabuk oyuna sokamaması , yetersiz hızıyla taraftarın gözünde takımda “el freni” yorumlarına maruz kalıyor.

    elde ki 11 oyuncularından geçen sene ki takımı yaratmamız şuanda mucize.bu kadro yapısında ayağa pası uygulayan , set hücumunu doğru kurup , drogba ve burak’ı derin toplarla besleyen bir takım hüviyetine kavuşursak ki bunun için çok önemli 2 oyuncumuz bulunmaktadır (selçuk inan ve wesley sneijder) o zaman kadroya göre bir sistem sahibi olmayı başarırız.

    kadro yapılanmamızda burak yılmaz’ın sağ kanat oynaması bizim intiharımız olacağı kesin.mutlaka ileri uç forvetimiz burak yılmaz olmalı.akhisar belediyespor maçında görüldüğü üzere drogba , orta sahaya gelip top alıp ileriye servis edebildiği için bu konuda burak yılmaz’ın önündedir.bu sebepten geçen sene ki elmander’in arkasında oynayan necati şablonunda değerlendirirsek,bu kadroda ki necati , didier drogba olmalıdır.

    orta sahaya geldiğimizde orta sahanın solunda herkesin eleştrilerine maruz kalsada pas oyununa amrabat’tan daha fazla yatkın olan emre çolak , temposu ve yabancı kontenjanına takılmaması sebebiyle sol kanatta denenebilir.geçen seneki selçuk inan’ın pozisyonunda wesley sneijder’i düşünebiliriz. sneijder’in temposu arttıkça çok daha fazla katkı sağlayacağı kesin.felipe melo’nun bu seneki formu göz önüne alındığında yerine selçuk inan savunmadan topu çıkartan oyuncumuz olacaktır.sağ kanatta ise bu sezonun en büyük kaybı engin baytar’ın yerine hamit altıntop’u yazabiliriz.

    defans hattında ise emanuel eboue - semih kaya - dany - albert riera en iyi alternatifimiz.bütün kadro yapısında şöyle bir şablon ortaya çıkıyor.

    http://this11.com/topics/add/abEmPQ8akY

    amaç asla fm şekli kadro yapısı tartışması değil.hepimiz ilkokulda defterin arkasına galatasaray’ın kadrosunu mutlaka yazmışızdır.bu basit anlamda bir tutku , sadece tuttuğumuz takımla yaşadığımızın ve kafamızı buna yorduğumuzun göstergesi.bu tarafından bakıldığında gayet masumane bir düşüncedir.sonuçta bizim ne yazıp çizdiğimizin çok fazla önemi yok . çünkü başımızda ki imparator en iyi dizilişi bizlere sunacaktır.yine geçen sene ki gibi tutku ve coşku ile oynayan takımı bize izletecektir.sistem olarak ne oynadığımızın değil sahada mücadele edecek 11 aslanın galatasaray’ın alıştırdığı ve bu ülkeye kazandırdığı hücum presini nekadar sahaya yansıtabildiği önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın