• 7139
    bu sezon bizlere şöyle rahat bir maç izletemeyen takımdır. ben, bunun nedenini yaz transfer dönemindeki hatalara bağlıyorum. bir önceki sezon ile karşılaştırırsak * bizim için pek de iyi geçmeyen transfer sezonu geçirdik.

    ilk önce ligimizde iyi bir oyun ortaya koyan ama asla birinci stoperimiz olamayacak dany geldi, daha sonra iyice gına getiren sürtüşmeler sonrası yüksek bir bonservis ücreti ile birlikte amrabat. bu iki isimde geçen sezondan itibaren ortaya koyduğumuz kariyerli ve belli bir standartın üstündeki oyuncu transfer etme politikamızın dışında gerçekleşen transferlerdi. bu iki oyuncuda, maalesef bu seviyenin oyuncuları olmadıklarını gösterdiler. bu iki isimin yerine iyi ve sağlam bir stoper, bir de çok iyi bir açık oyuncusu alsaydık, devre arasında yapmak zorunda kaldığımız yıldız transferlerine ihtiyaç bile kalmayacaktı belki de, ki kalmazdı eminim. ve her şeyden önemlisi daha dengeli, geçen sezonun devamı şeklinde geçen bir takım ortaya çıkardı.

    daha sonra yine uzun uğraşlar sonucu alınan bir hamit altıntop, herkesin beklentisinin altında bir performans göstererek yine hayal kırıklığı yarattı. aynı şekilde yine felipe melo, geçen sezonun ardından hepimiz çok istedik kadroda olmasını ama maalesef ondan da beklenen katkıyı alamadık. ujfalusi'nin sakatlanması, engin'e verilen ceza tabii ki etkiledi takımı ancak bu kadar dengesiz bir performans göstermemize neden olacak iki eksiklik değildi. hakan balta'nın iyi bir sezon geçirmesine güvenip, orayı çağlar ile hakan'a bırakma kararı da hatalıydı. şimdi de görüldüğü gibi, sol bek krizi yaşıyoruz. tek kazançlı çıktığımız transferler de umut ve burak transferleri oldu. allah'tan da iyi ki başarılı oldular. bu iki isimin olmadığını düşünüyorum da, şu an nerede olurduk hem lig'de hem de şampiyonlar ligi'nde. gol yükümüzü çeken iki isim oldular.

    şampiyon kadroya, uygun isimler gelmedi ve maalesef bunu da devre arasında fark ettik. iki dünya yıldızı isimi kadromuza kattık, ama onlarından uzun zamandır futboldan uzak kalmaları işimizi zorlaştıracak gibi görünüyor. çabuk adapte oldular ama fiziğin iyi olmasın istediğin kadar iyi oyuncu ol, faydalı olamıyorsun. evet, şimdi diyeceksiniz ki lig'de puan farkı ile lideriz, şampiyonlar ligi'nde çeyrek final şansımız var, ne bu eleştiri diye. onu da şöyle açıklayayım; böyle bir bütçe, böyle bir stad, böyle bir başkan ve geçen sezonun şampiyon takımına sahip olarak ve özellikle rakiplerinin durumunu da göz önüne aldığımız da bu sezon bu kadar sıkıntılı geçmemeliydi. daha iyisini yapabilecek imkanlar varken, bunu yapamayarak bizleri tatmin edemedi maalesef takım. ben çok az hatırlıyorum, şöyle eze eze, rahat kazandığımız bir maç. eleştirinin asıl nedeni de budur, her şey var ama ortada tatmin edici ne bir oyun var ne de o geçen sezona ait inanmışlık, ruh. bu sezonu hayırlısı ile atlatabilirsek, gelecek sezon daha iyi olacağına inanıyorum takımın. tabii aynı hatalara düşülmez ise. ee hadi inşallah diyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın