• 7134
    2013 yılı itibarıyla avrupa da başarılı olmuştur. yeni kurulan bir takım için 1.5 yılda ligde şampiyonluk ve şampiyonlar liginde 2 tura çıkmak başarıdır.

    tff ve mhk ne kadar ibnelik yaparsa yapsın, medaya ne kadar karıştırmaya çalışsın galatasarayımız 2012-2013 futbol sezonu şampiyonu olacaktır.

    şampiyonlar ligi için o kadar ümitli değilim, çünkü takımda wesley snejder var ve bu adam varken takımın 4-2-3-1 yada 4-4-1-1 oynamalı, yada 4-3-1-2 ama malesef galatsarayın kadrosu bu sisitemleri oynamaya müsait değil.

    4-2-3-1 için elimizde bu sistem için ideal sol ön ve sağ ön oyuncular malesef yok. amrabat ve hamit var diyenler olabilir. ama malesef amrabat çok yetersiz ve yetenek konusunda problemleri var, hamit te o sağ önde gidip gelecek hızlı dripling yapıp içeriye dalacak özelliklerde futbola başladığı hiç bir dönem olmadı. hamit in asıl yeri 4-3-3 ün sağ içidir, ve bazende sağ bek olarakta oynayabilir. zaten galatasarayda saçmalamısının temel problemi bundan kaynaklanmakta.

    galatasaray futbol takımı için aslında en ideal diziliş 4-3-1-2 ama bu sistemin en önemli parçası, sağ ve sol bekler. sağ bekte sabri ve eboue idare edebilirler, sağ içtede hamit in katkısıyla sağ tarafta problem olmaz. ama temek problemli olan yer sol tarafta, rieranın malum devşirme sol bek olması, ve galatasaray da sol iç oyuncusunun olmaması bu sisteminde oynanmasında problem çıkarıyor.

    fatih hocanın bazı ısrarlarından vazgeçmesi gerekmekte, bunların başında amrabat. ne yazık ki hocanın istediklerini yapabilecek kapasitesi yok. amrabat alınırken; soldan topla hızlı çıksın, çalımlarla defansın arkasına sarksın, bir nevi schalkedeki, jeferson farfan etkisi yaratsın diye transfer edildi. ama malesef bu özellikleri sağlayacak yetenekleri yok. buda olmayınca malum emre çolak ve engin baytar'ın formsuzlukları, hakan balta nın sakatlık probleminden sonra form tutmaması, albert riera nın sol beke çekilmesinden dolayı galatsarayın kanatları kırık vaziyette. diğer tarafta sağ açık denilebilecek tek adam aydın yılmaz dır.

    galatsaray gelecek sezon için sol beke carlinhos veya onun ayarında iyi bir adam ve sol içi kaliteli bir transfer yapıp 4-3-1-2 yi ideal oynayabilecek bir takım haline dönüşebilir, ve bu sisteme takım olarak uyum sağlıyabilir, ama bu sistem için en kilit nokta burak yılmaz ın ileride hucum presini öğrenmesi sakin oynamayı öğrenmesi gerekmekte, eğer bu şartlar sağlanırsa şampiyonlar liginde yarı final mümkün olabilecek bir potansiyele sahip takımımız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın