• 7122
    eğer hedefi şampiyonlar liginde sürekli olarak gruptan çıkmak; çeyrek final, yarı final oynamak ve hatta ötesini görmekse çok iyi bir sol bek, dünya çapında bir stoper ve eskilerin deyimiyle orta sahada bir dinamoya ihtiyacı olan takımdır.

    efendim şöyle ki:

    kadrosunda bulunan esas sol bek oyuncuları hakan balta ve çağlar birinci'nin mevcut halleriyle şampiyonlar ligi seviyesinden uzak oldukları açıktır. idareten o bölgeye devşirilmiş riera ise, oyun bilgisi ve top kontrolü sayesinde bazı maçlarda verimli olabilmişse de; maç temposu arttıkça ve rakip kalitesi yükseldikçe ciddi anlamda zorlanmaktadır. üstelik kendisinin esas mevkiisi olan orta saha sol veya ileri sol kanatlarda kullanılan amrabat ve emre çolak'ın da istikrarlı bir şekilde henüz üst düzey performans göstermeye hazır olmadıkları ortadır. dolayısıyla sol kanadın tümünde şampiyonlar liginin üst seviyeleri için bocalama olduğu aşikardır. eğer iyi bir sol bek transfer edilirse, hem bu bölgenin ihtiyacı karşılanmış olacak, hem de riera'nın esas mevkiisine geçmesile verimi artacaktır.

    galatasaray'a dünya çapında bir stoper lazımdır. nasıl ki hücumda drogba gibi, orta sahada sneijder gibi dünya çapında yıldız seviyesinde olan transferler yapılıyorsa; galatasarayın defansına liderlik yapacak bir defans oyuncusu şarttır. geçtiğimiz günlerde türk medyasında rio ferdinand'ın sezon sonunda sözleşmesiin biteceğini ve galatasaray'a gitmek isteyebileceği minvalinde yapılmış bir haber okumuştum. bu isim rio ferdinand da olabilir, başka bir isim de olabilir. ancak, önemli olan bu seviyede bir oyuncu olmasıdır. çünkü görüyoruz ki, semih ve dany'nin benzer özellikleri olmakla birlikte üst seviye maçlarda birinin yan ında mutlaka savunmayı daha iyi organize edebilecek bir lidere ihtiyaç var. sanırım defansta bu tip bir oyucu olsaydı, schalke maçında atılan ilk gol gerçekleşmemiş olurdu... hatta grup maçlarında daha az gol yiyen bir galatasaray da görebilirdik...

    orta sahaya tam olarak suat kaya gibi, c. makelele gibi hem çabuk, hem pozisyon bilgisi olan, hem de koşu temposu yüksek açıkları kapatabilecek bir oyuncu lazımdır. çünkü melo sezon sonunda muhtemelen ayrılacaktır. üstelik melo varken bile galatasaray, selçuk, hamit ve sneijder gibi hücum özellikleri ön planda olan oyuncularından kurulu orta sahayla oynamaktadır ve -selçuk ile hamit savunmaya katkı sağlasada- bu oyuncuların ortak özelliği savunmada seri müdahaleler yapamıyor olmasıdır. melo'nun iyi oynadığı günlerde savunmaya önemli katkısı olsada, orta saha oyuncularının fiziksel olarak kendisine benzer özellikleri olması sebebiyle hızlı oynayan orta sahalara karşılık vermekte zorlanan bir galatasaray ortaya çıkmaktadır.

    galatasaray mevcut kadrosuyla şu an ve gelecekte bu gibi oyunculara ihtiyaç duymakla birlikte, schalke 04'ü eleyip çeyrek final oynayabilecek kadro kalitesine de sahiptir. ancak, ilk maçta rakibin temposu ve organizasyon seviyesi üzerine görülmüştür ki, galatasaray'ın elenmesi de sürpriz sayılamaz. dolasıyla bu eksiklerin mutlak suretle üzerine gidilmelidir ve galatasaray futbol takımı sürdürülebilir başarı için daha kompakt bir yapıya bürünmelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın