• 6983
    --- alıntı ---
    galatasaray'ın, dünyaca ünlü futbolcular didier drogba ve wesley sneijder transferleri, avrupa'da yankı bulmaya devam ediyor.

    danimarka'nın önde gelen gazetelerinden ekstra bladet'te, "doğu yükseliyor" başlığıyla manşetten verilen haberde, türk bayrağı ile birlikte türk futboluna özel yer ayrıldı. transfer piyasasında gözlerin her zaman ingiltere'ye çevrilemeyeceği belirtilirken, dünyaca ünlü ekonomi profesörü stefan szymanski'nin, türkiye'nin yakın zamanda futbolda büyük güç olacağını 2009 yılında dile getirdiği hatırlatıldı. szymanski'nin bu iddiasının özellikle son 6 ayda kanıtlandığı vurgulandı.

    ekstra bladet'teki haberde, türkiye'nin futbola tutkuyla bağlı büyük halk kitleleriyle birlikte dev kulüpler yaratmaya çalıştığına işaret edildi.
    yalnızca sneijder transferinin bile şüpheyle bakılan türkiye'yi saygıyla anmak için önemli bir fırsat olduğu kaydedildi.

    28 yaşındaki sneijder'in, ingiltere premier lig'e gitmek yerine galatasaray'ı tercih etmesinde türk kulüplerinin artan gelirleri ve türkiye'deki vergi avantajının önemine dikkat çekildi.

    gazete, "unutulmamalıdır ki didier drogba gibi bir dünya yıldızının yanı sıra, real madrid'den hamit altıntop, liverpool'dan dirk kuyt, queens park rangers'dan anton ferdinand ve atletico madrid'den evine geri dönen emre belözoğlu'yla türk futbolu gelecek asrın içine iddialı bir biçimde girmektedir" yorumunu da yaptı.

    --- alıntı ---*
App Store'dan indirin Google Play'den alın