• 6980
    şimdi seneye yabancı kuralının 6ya düşeceğini ve ondan sonraki sene de 5'e düşeceğini düşünürsek takımımızdaki yabancılarla ilgili toparlama ve aynı zamanda bundan sonra nasıl bir dizilişle oynicağımız hakkında ne zamandır düşünüyodum ve kendimce şunları kurdum kafamda.

    önce takımımızdaki yabancı oyuncuları derleyelim bi ;

    felipe melo : bu sezonki formuyla sezon sonu kiralık sözleşmesi uzatılmaz gibi geliyor, ama sezon sonu ne olur orası belli olmaz tabi.

    albert riera: belki çok iyi bir sol bek değil ama çok iyi bir futbolcu ve çok iyi bir profesyönel. lincolnleri, barosları görmüş bu taraftar için alışık olmadığı bir profil, insan olarak. gönül ister ki önümüzdeki yılda sol tarafımızda görevini alsın. ama bu amına kodumun yabancı kuralı yüzünden vazgeçilebilir kendisinden, ne yazıkki.

    milan baros: drogba gibi aldığı paraları ülkesine bağışlasa gıkım çıkmaz. ama futbolu bu kadar kafasında bitirmiş artık sadece alacağım 1 euro bile kardır mantığında olan bir adamı tartışmaya bile gerek yok, yolcudur abbas.

    dany nounkeu: hızı, çevikliği ve gücü dünyada her stoperde görülmeyen tarzdan. ama bunla ters orantılı pozisyon bilgisizliği var daha iyi olabilir mi ? elbette olabilir. hatta sahip olduğu potansiyelle dünya çapında bir stopere bile dönüşebilir ama bu 2 maç sonra değil tabiki, zamanla. seneye bizle olur olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa.

    tomas ujfalusi: yine bu amına kodumun yabancı kuralı yüzünden büyük ihtimal sezon sonunda yollarımız ayrılacak big chef ile. gönül isterki onun geçen seneki verdiği mücadeleye, hırsa layik bir vefa örneği sergileyelim ama olmuyor maalesef bu iş bu ülkede. sıkıntı galatasaray değil ülkedeki saçma sapan kurallar yüzünden olmuyor bu. yoksa galatasaray'ın bu vefayı göstereceğinden en ufak şüphem yok.*

    nordin amrabat: yetenekli olduğu aşikar. fiziğide güçlü olduğu için özellikle formdaysa dikine gittiğinde durdurulması kolay değil. ama bu bahsettiğim özelliğini bu sezon bize sadece 1-2 defa gösterdi. ciddi bir bonservis ödendi kendisi için seneyede bizimle olacaktır. ama işi daha ciddiye alması gerek sanki, biraz laylaylom havalarında.

    emmanuel eboue: geçen sezonu* mumla aratanlardan oda. yani bu sezon daha çok idare eder konumunda oynuyor. tabi bu idare eder oynamasıda türkiye ligi için yeterli ama o eski bindirmelerini göremedik bu sene. seneye de büyük ihtimal bizimle olacaktır şayet kendisine avrupadan iyi bir teklif gelmezse.

    wesley sneijder: sadece biraz zaman, önümüzdeki 3 yıla damgasını vuracak bu adam ama bunu bu adamın 2 maçta yapmasını beklemeyin.

    didier drogba: bu adamın adını galatasaray futbol takımı başlığının altına yazmak bile olay lan. amına koyacaktır ortalığın özellikle önümüzdeki yıl. (u: bu adam hakkında öyle teknik yorumları yapmamı beklemiyorsunuz heralde :( )

    johan elmander: elmander fiziğiyle oynayan bir oyuncu. özellikle geçen seneki şampiyonluğumuzda kendisinin attığı gollerden çok maç içinde mücadelesiyle orta sahayı 5 lemesi takımı çok rahatlatıyordu. ama bu sene bırakın onu gol yollarında bile sıkıntı çekiyor. özellikle tek forvete dönüş yapacağımız bir dönemde kendisinin forma bulması hatta onu geçtim ilk 18'e girmesi bile çok zor. açıkcası sezon sonunda yollarımızın ayrılacağını düşünüyorum kendisiyle.*

    fernando muslera: kendisine çok iyi bir bonservis ücreti ödenmediği sürece satılacağını düşünmüyorum. hem adam burda mutlu hemde gerçekten dünyanın sayılı kalecilerinden. kendisi şayet giderse de benim gözümde yerini sadece onur kıvrak doldurur. *yabancı kuralıda düşünüldüğünde eğer iyi bir teklif gelirse satıır, yerine yerli bir kaleci alınır diye düşünüyorum.

    şimdi o kadar satır uğraştım, düşündüm ve kafamda şöyle bir taktik kurdum, önümüzdeki yıl için.

    --------muslera-------
    hamit-----semih-----dany----balta :(

    --------selcuk----transfer----

    ----burak*----sneijder-----amrabat*

    -------drogba-----

    tabi bu benim görüşüm. mesela sezon sonu serdar aziz alınıp sol beke başka bir oyuncuda gelebilir. yada selçuk inan'ın yanına alper potuk transfer edilip eboue sağ bekte oynayabilir. bunlar ihtimaller. ama bundan sonra baya bi rotasyonla oynayacağımız belli oldu artık. çünkü ne burak ne drogba ne sneijder'i kimse yedekte oturtamaz. olmaz çünkü. bugün burak 2 hafta oynamadı diye programlarda 1 saat konuşuldu amk, birde düşünsenize sneijder'in yerine emre çolak'ın ilk 11 başladığını ? yada drogba'nın yerine sercan yıldırım'ın ilk 11 başladığını ?

    ama artık belli olan birşey var ki, fatih terim ilk 11'i yazarken ilk yazacağı isimler muslera, semih, selçuk, sneijder,drogba takım bu 5 oyuncunun omurgasında şekillenecektir gibime geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın