• 6978
    süper ligde beşiktaş'a 5 fenerbahçe'ye 6 puan fark atmasına rağmen yeterince puan toplayamamış takımım. şu bir gerçek ki bu sene şampiyon takım performansı gösteremiyoruz. benim bunun sebepleri ile ilgili nacizane fikirlerim şöyle:

    1- bu sene şampiyonlar ligi gibi çok önemli bir kulvarda daha mücadele ediyoruz. buda zaman zaman lig maçlarında takımın motive olamamasına neden oluyor. oysa geçen yıl tek kulvarda mücadele ediyorduk ve takım lig maçlarında daha coşkulu oynuyordu. uzun süredir şampiyonlar ligine katılamamış takımım için devler sahnesi çok güzel bir deneyim. ancak süper lig şampiyonunun cl'ye direkt katıldığı unutulmamalı. bence haftalar ilerledikçe takımın motivasyonu artacaktır.

    2- kadro istikrarı. geçen yıl özellikle ilk yarının sonlarına doğru hem kadro hem de sistemimiz oturdu.geçen yıl ilk onbirimiz ezbere bilinirken bu sene bilhassa ligin ilk yarısı çok farklı kadrolarla sahaya çıktık. özellikle savunma hattımızda sürekli rotasyon olması takım düzenimizde aksaklıklar meydana getirdi.

    3- rakipler. bu sene rakipler artık geçen yılın şampiyonuna karşı sahaya çıkıyorlar ve motivasyonları daha üst seviyede. birde rakipler bu sene galatasaray'a daha iyi çalıştıkları da bir gerçek. çok adamla geriye kapanıp, selçuk inan'a baskı uygulandığı zaman pozisyon bulmakta çok zorlanıyoruz. orduspor, braga, eskişehirspor, karabükspor bu taktiği uygulayıp bize zor anlar yaşattılar. tüm bu maçlarda oyunu rakip yarı alana yıkmamıza rağmen yaratıcı oyuncu eksikliğini fazlasıyla hissettik. işte tam da bu yüzden sneijder ve drogba transfer edildi.

    4- bazı oyuncularımızın formsuzluğu. melo, engin, ujfalusi, emre çolak, elmander gibi geçen yıl yüksek performans gösteren oyuncularımız geçen yılın gerisinde kaldılar. yeni transferlerimizden hamit altıntop ve amrabat'tan yüksek verim alamadık. ancak melo kiralık alındığı için takımda kalmak adına performansının yükseleceğini tahmin ediyorum. hamit ve amrabat'ta sneijder ve drogba transferlerinden sonra sorumlulukları ve üzerlerindeki baskı azalacağı için performansları yükselecektir.

    5- bizi zorlayan bir şampiyonluk adayının olmaması. rakiplerimizden ne fenerbahçe'nin nede beşiktaş'ın şampiyon olabilecek potansiyelde olmaması bizimde çok fazla kendimizi zorlamamızı engelliyor. eğer rakiplerimiz daha çok puan toplayabilseydi emin olun bizimde daha fazla puanımız olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın