resim
Metin Oktay
Mevki:Santrfor
Doğum:02.02.1936
Ölüm:13.09.1991 (55)
Uyruk:Türkiye
  • 795
    iyi ki doğdun kral, taçsız kral. galatasaray'da krallar taçsız olur, emir kulu olmazlar. sen emir-komuta zincirinin en tepesine, para'ya bile o en centilmen halinle gerekli cevabı verdin: "bizi sevenleri üzmeyelim baba!"

    sen gittin, şimdi muhtemelen benle yaşıt ya da benden büyük bazı dingiller yetişti. bak, sen herhalde böyle demezdin, ama biz senin kadar kibar olamıyoruz. onlar diyorlar ki, seni izlememişiz nereden en büyük galatasaraylı oluyormuşsun. izlediğimiz krallar varmış, onların hakkını verecekmişiz!

    kral, ne seni anlamışlar ne de galatasaraylılığı bazıları! halbuki "galatasaraylılık din gibi, mezhep gibi yerleşmiş, köklü bir inançtır." inançlar seyre ihtiyaç duymazlar.

    yine de bizler seni anladık. seni anladığımız için diyoruz, galatasaray'da tek kral vardır, o da "galatasaray, o da vefalı!" deyip eşinden bile ayrılan metin oktay'dır diye.

    isteyen istediği kadar gol atabilir. o goller onların olsun. biz, padişahlara karşı 'fidanlar' için imza toplayan insanı, galatasaraylılığı iliklerine kadar hisseden ve büyük kesimlere o şanlı renkleri yayan kral'ı başımızın üstünden bir santim indirmeyiz.

    başımızın üstünde yerin var, metin oktay. kalk da gel haydi!
App Store'dan indirin Google Play'den alın