resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 2258
    kendisini elestirenlere zerre katilmiyorum, adamin sene basindan beri yedigi gollerde hatasi olanlar bir elin parmagini gecer, gemez.

    fakaaat ' her vurulan top tam koseye gidiyor, sanssiziz yaa' demek de bir o kadar hatali. duz hesap gidelim;

    sahaya cikan kisiler, en begenmedikleriniz dahi futbola 10 yildan fazla sure vermis adamlar. en kalas adami koysan, orta saha-forvet oynatsan yillarca, derse kafasi basmayan ogrencinin ezberle aa alip gecmesi gibi bu adamlar birsey kapar ogrenir futboldan. yani bir sure sonra adam bos kaleye(u: buraya dikkat, muslera'ya bir laf cakma falan yok sonra ustume cullanmasin millet ) topu belli mesafeden koseye nasil vurulacagini kapar, sahada da 1 olmaz 2 olmazsa 3 kesin olur.

    simdi; neden bos kale dedim? kale 2 m.- 7m gibi yuvarlama bir orana sahip. fernando muslera'nin boyu 1.91 falan.

    http://www.ligtv.com.tr/...ricic-10696?cstwit=1

    ibricic'e dikkat edin. adam topa vururken kalede fernando muslera'nin uzanamayacagi kose arasinda bir tane adam yok. daha da fenasi, semih kaya pozisyon bozma derdinde, selcuk inan son anda defansin bu boslugunu gorup adamin ustune kosuyor, ibricic bunu gorur gormez sutu cekiyor dikkat edin. yani adami ceza sahasina girerken rahat sut cektirmeyecek bir hamle gelmiyor kimsede. bu adam bunun benzerini ilk yarida antep formasiyla yine bize atti. demek ki bu bizim icin bir acik cok net.

    o bloklayacak mesafede adam olmamasi mevzusu burada daha vahim;

    http://www.ligtv.com.tr/...iudez-10697?cstwit=1

    yine herkes izliyor, ozellikle kale arkasi goruntuden izleyin golu, ne demek istedigimi anlarsiniz.

    fernando muslera'nin bu gollerde etkisi ne kadar ki elestiriliyor, duz kaleci deniyor allah askina? tek maclik degil her mac ayni seyler yasandi. acik da soylemek lazim bu sorunlar bu sezona ait degil kimse kendini kandirmasin, gecen sene super final zimbirtisinda da kaybedilen puanlarda yenen goller benzerdi.

    onundeki defansa ragmen bu adam laf etmek cok yazik.

    acik ve net yanina ikinci bir kaleci koyup kalede iki oyuncu oynatsan yine bunlarin cogunu yerler. cunku biraz yetenekli bir adam icin neredeyse kaleyi bosaltan bir defans var, adamlarin tek derdi ceza yayi hizasindan max. uzaklikta koseye atmak topu, muslera'nin mantiken uzanamayacagi yere.

    muhtemelen rakip forvetler idmanlarda kendi kalecileriyle bu kadar rahat muhatap olamiyorlardir. sonra fernando muslera formsuz bilmem ne. ne yapmasi bekleniyor soyleyin de o da biz de bilelim anlayamiyoruz cunku neye gore formsuz deniyor su sartlar altinda.

    kisacasi yenilen gollerde 'galatasaray sanssizligi' yok daha beteri var; galatasaray defansi. hatta aslinda oyle birsey yok sahada sorun da bu zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın