resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 5051
    ilk önce bunun bir iki saat önce sona eren 18 ocak 2013 kasımpaşa galatasaray maçı'nın sonucundan bağımsız olarak yazıldığının bilinmesini isterim. galatasaray bugün maçı çok rahatlıkla da kazanmış olsaydı bunları yine düşünüyor olacaktım.

    bana kalırsa fatih hoca'nın sadece yegane, tek bir oyun planı var, belki de buna tek bir futbol anlayışı demek daha doğru olabilir. nereye giderse gitsin başında olduğu takımları sadece o formata, anlayışa göre oynatmaya çalışıyor. fatih hoca'nın dilinden anlayacak, istediklerini yapabilecek bir kadro ile çok önemli başarılar sağlayabilir ki zaten geçmişte olanlar, hoca'nın kariyeri vs. belli bunlar hepimizin malumu.

    esas sıkıntı kafasındaki oyunu sahada yansıtabilecek doğru oyuncular elde olmadığı zaman başlıyor. bence bir teknik direktör için en önemli özelliklerden biri de eldeki mevcut oyuncu grubu ile oynanabilecek en doğru oyun planını yapmak çünkü her zaman mevcut koşullar lehinize gelişmeyebilir kafanızdaki oyun anlayışına saplanıp kalmadan kimi zaman elinizdeki oyunculardan en üst verimi almak için farklı taktiksel çözümler geliştirebilmelisiniz. kimileri teknik direktörleri değerlendirirken başka başka başka kriterlere daha fazla önem veriyor olabilir ama benim için world class hoca sayılabilmek için olmazsa olmaz şeylerden biri de budur . fatih hoca bu gibi durumlarda ısrarını sürdürüyor. olmayacak duaya amin demeye devam ediyor ve buna bir de hoca'nın genel olarak transferdeki isabet oranının düşük olması eklenince sahada istediklerini uygulayacak doğru kadro kurma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. somut bir isim üzerinden gidersek burak yılmaz. bence gayet yetenekli bir oyucu aynı zamanda istatistik olarak da başarılı . ama galatasaray'da şu an oynanmaya çalışılan oyunun ideal forvet oyuncusu değil. zaten bakıldığında, galatasaray baskı kurması gereken iç saha maçlarında genelde zorlanan bir grafik sergiledi. fakat burak yılmaz'ın daha fazla hareket alanı bulduğu deplasmanlarda , özelikle şampiyonlar ligi maçlarında daha iyi bir görüntü ortaya çıktı bu sene. yine, amrabat kendinden bekleneni verememiş gözüküyor. geçmişe dönüp teker teker isimler üzerinden gitmek istemiyorum illaki hoca'nın döneminde transfer olup takıma, kulübe çok katkı sağlamış yerli- yabancı önemli oyuncular olmuştur fakat toplama bakıldığında özellikle yabancı oyucu transferinde isabet oranının düşük olduğu ortada.

    üstelik bu transfer zafiyetine ek olarak ileri uçta eldeki neredeyse tek 'benzemez' olan, hücum yönünden farklılık yaratacağı belli necati yi onunla benzer özellikleri taşıyan daha kaliteli bir oyuncu almadan takımdan ayrılmasına okey vermek, takımda kalsaydı eğer şu anki durumla ilk onbir oyuncusu olacağına inandığım culio'yu takımdan uzaklaştırmak gibi durumlar ortaya çıkınca kimseyi tatmin etmeyen bir oyun ve istikrarsız sonuçlar ortaya çıkıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın