resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 4913
    eleştirdiğim hoca. şampiyonlar ligi şampiyonu olsun yine eleştiririm, eleştirilir. ben sanmıyorum ki bir allahın kulu çıkıp başarısız desin ya da türkiye'de ona yaklaşabilecek bir hoca var desin. bunu söyleyen olsa bile inanarak söylemez. fenerlisi beşiktaşlısı dahil. camiadaki kredisini de zaten konuşmaya gerek yok.

    ama şöyle somut bir gerçeklik var ki sanıyorum eleştirilen tartışılan konu daha çok bu.

    önerme: fatih terim asla rakibe göre taktik yapmayan bir hocadır.

    üzgünüm bunu yapan babam olsa eleştirmeye hakkım var. bir barcelona ya da manu falan değilsen böyle bir lüksün yok. lüksümüz olmadığını bence bu sezon pek çok maçta gösterdik. lideriz ve avrupa'da devam ediyoruz o zaman sorun yok diyemem. doğru düzgün top oynamıyoruz çünkü. "galatasaray kapanan savunmaları açamıyor" ulan niye açamasın? burak, selçuk, hamit, umut, elmander, eboue, riera, melo, amrabat, dany, semih, muslera, yekta, baytar... kimde var böyle bir kadro? şu gitsin bu kalsın tartışması yapıyoruz. harcadığımız paralar ortada. oynatmadığımız kullanmadığımız adamlara bile astronomik paralar ödüyoruz. ceyhun gülselam diye bi adam var yılda 1 milyon euro alıyor. kafayı takmamak mümkün değil. sabri var 1 milyon 250 bin dolar alıyor. neyi kanıtladı ne yaptı da böyle bir lütuf gösterdik anlamak güç. yiğit gökoğlan'a 4-5 senelik sözleşme yapıyoruz. niyeyse?

    her neyse demem o ki; rakibin bir sağ beki vardır ölümüne top kaçırıyodur arkasına. onun üzerine oynarsın hataya zorlarsın. çok çok basit bi örnek bu. binlerce türetebilirsin. bunu yaptığımız maçlar olmadı mı oldu:

    (bkz: 2 kasım 2012 ibb galatasaray maçı) - başı kesilmiş tavuk gibi önde basmadık bu sefer. rakibi üzerimize çektik. sağlam bir kontra atak takımı olan ibb üzerimize gelmeye çalışınca 2'ye 1 pozisyon falan yakaladık geriye düşmememize rağmen.
    (bkz: 12 ağustos 2012 galatasaray fenerbahçe maçı) - umut ve elmander gibi üst düzey iki presçi sürekli ceza sahasına baskı yaptı. fener'in kazma stoperleri hata üstüne hata yaptı. 10 kişi kalmamıza rağmen harika bi oyunla maçı kazandık.

    kanımca bizi ve hocayı en çok yanıltan maç deplasmandaki manu* maçıydı. kafa kafaya oynadığımız için pozisyonlar bulduğumuz için "biz bu oyunu herkese kabul ettirebiliriz" diye düşündük. ama öyle olmadı. bırak güçlü takımları bu oyunu elazığspor, mersin idman yurdu, gaziantepspor, karabükspor, orduspor, eskişehirspor takımlarından hiçbirine kabul ettiremedik.

    "fatih hoca her şeyin en iyisini bilir snne ki slk" diyorsan bi şey diyemem. senin yorumun. gerçi diğer takımların başlıklarında ya da hakim olmadığın alanlarda atıp tutup burada fatih terim güzellemesi yazarak ilgi toplayacaksan -ki maalesef yapılıyor bu- o da senin tercihindir. ama bu benim oyunum bu benim mantalitem asla ve asla değişmeyecek dersen yanılgıya düşersin. düşüyoruz. bahsettiğim iyi futbol kötü futbol değil tamamen somut bir konu. elle tutulur gözle görülür maç saati izlenir bir konu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın