• 2147
    mevcut duzende kulubumuz yonetiminin turk futbolu'nu etkileyen kararlarin alinmasi noktasinda ne kadar aciz ve basiretsiz oldugunu gosteren kararlardan sadece bir baskasidir.
    (bkz: raul meireles'in cezasinin 4 maca inmesi)

    soyle bir bakinca, fenerbahce denilen kulubun baskani olacak sahis, once sike yapti, mahkeme trafindan cezalandirildi ve su an yargitay bekleniyor. ancak hala ve hala klubunun basinda baskan. normal bir insan, 'ulan der zaten sictik, az daha komple siviyorduk, ben biraz arka planda durayim, sikerim boyle fenerbahce'yi, benden daha mi onemli amk' diyip kenara cekilmesini bilir. en azindan bir sure. ama kendisi tam tersine, hic olmadigi kadar saldirgan, patavatsiz, dusuncesiz ve imkansiz gibi gorulen seylere imza atmaya devam etti. stadinda anons bile yapti.

    aziz yildirim kadar kulubune sahip cikan birini daha gormedim. zarar verdigi bir gercek, ama fener'i elinden, ayagindan, dilinden, basindan geldiginin en iyisini yaparak koruyor. kendi dusuncesine gore en azindan. sadece kendi kulubu ile de ilgilenmiyor, diger kuluplerin islerine de karisiyor.

    bizim engin baytar malum macta yaptigi hareketten sonra hem federasyon'dan, hem de kendi kulubunden ceza aldi. taraftar bile ustune gitti olduk olmadik elestirdi. yaptigini hic birimiz tasvip etmiyoruz ama olmasi gereken bu muydu? butun gazeteler, butun yazarlar isbirligi icinde 12 mac ceza verdirttiler, 1 mac bile de inmedi tahkim'den ceza. gs yonetimi bu surecte engin'e ne sekilde destek oldu acaba? ya da hic oldu mu?

    tam tersine benzer ve hatta daha kotusu bence fenerbahce'nin basina geldi. meirels denilen kendini bilmez futbol maymunu once defalarca hakeme 'bak sen busun, boyle bir topsun, gormediysen tekrar gosteriyorum bak' mahiyetinde yapmadigini birakmadi. hatta sivamayi da unutmayip utanmadan tukurdu hakeme. hakem bunlari raporunda yazdigi gibi, sozlu basin aciklamasi da yapti meireles'in hareketleri icin. iki kulubu benzer olaylar icin karsilastirmak icin soyluyorum.

    fenerbahce meireles'i ayni gece fbtv'ye cikardi kendini savundurttu. bizim engin'e verdigimiz gibi ceza vermek yerine, oyuncusunu savundu ceza bile vermedi. takip eden gunlerde gazateler ve ntvspor sayesinde olaylar degisti, montajlar yapildi, kiyametler koparildi ve ansizin yine bir gece cezasi 12 mctan 4 maca dustu. sonra da gs yonetimi aciklama yapti.

    kardesim en azindan bari aciklama yapmayin. en azindan simdi yapmayin. sen ne yaptin ki federasyon sana adil davransin? ne bekliyordun ki? tff baskani secimi surecinde son anda oy degistirmenin bugun olanlari engelleyebilecegini mi dusundunuz? goz gore gore sikeci, kendi kulubunu 100 milyon dolar borclandiran, uefa'yi duzmece belgelerle kandirmaya calisan bir yonetimin baskanini tutup tff baskani yapan oylardan birini biz verdik. vermeseydik de olacakti o baska ama bizim oyumuzu almamaliydi. benim gozumde siz zaten o gun puan kaybettiniz. dik durus denilen olayim tam tersine, son anlarda yildirim demiroren'i destekleyip siz deyin 'dalkavukluk', ben diyeyim 'sark kurnazligi' yapmislardir. o gun eger tupcu'nun karsisinda durmus olsaydik, bugun bu olaylara soz soyleme hakkimiz olurdu. o gun o adami destekledik ya, bugun konusma hakkimiz da cok arkadas. bunlarin olacagini hepimiz biliyorduk. bu ve bunun gibi olaylar artarak da devam edecektir.

    sportif basarilar benim gozumde bir yere kadar. biz galatasaray'i hep basarili olacak diye sevmedik. boyle durumlarda durus gostermesini, 'varsa' lobisini kullanmasini beklerdim, en azindan sahsim adina. ama kulubumuze yapilan hemen her yersiz saldiriyi sineye cektiler, guya karsisindaki muhattap kabul etmediler. iste bugun durum ortada. istedikleri gibi top kosturuyorlar, istedikleri her karari aldirtiyorlar.

    madem fenerbahce ve baskanini muhattap kabul etmediniz, bugun yasanan haksizliklara da futbol sahasi disinda bir yerde cevap verme hakkini kaybettiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın