• 6711
    2012-2013 sezonu ilk yarisi beklenen duzeyde olmasa da 2. devreyle beraber performansinin yukselecegini dusundugum takimdir. transferle ya da ayni takimla farketmez. asilip, kesilen pek cok oyuncunun performansi artacaktir bence. asip, kesmeye bizler cok merakliyiz ama iyi ki takim bize emanet degil orada olmasi gereken bir insana emanet.

    her sene ayni muhabbetler donuyor, her sene en kotu senaryolar yazilip, ciziliyor. ha bazen gerceklesiyor en kotulerde ama ben inaniyorum ki bu sene de gecen sene ki gibi bu takim rayina oturacak ve ustune koyarak ilerleyecektir. su anda sozlukte en cok takdir edilen oyuncu sanirsam riera'dir. nasil edilmesin ki adam 30 yasindan sonra sen gel bek olarak oyna illaki takdir edilecektir elinden geleni yaptigi icin. ama cok uzaga degil 1 sene onceye gittigimizde en cok sovulen adamdi kendisi. hatta ilk zamanlar muslera. hatta selcuk ve hatta eboue.

    selcuk hakkinda cok net hatirliyorum trabzon'daki gibi degil bilmem ne elestirilerini. hele muslera hic girmek istemiyorum o konuya. keza eboue ilk geldiginde belki fiziksel olarak yeterli olmadigi icindi az asilip kesilmedi, bunda farkli mevkilerde denenmesi de etkili oldu tabi. riera'yi da tekrar yazmaya gerek yok sanirim.

    problem su aldigimiz adam direk verim versin istiyoruz. selcuk trabzon'da alistigi sistemle basariliydi. cunku alismasi lazimdi takimi yoneten oyuncu oldugu icin takimina. eboue onundeki oyuncuya sagindaki, solunda ki oyuncuya alismaliydi. muslera da alismaliydi, riera da. ha riera alismaktan ziyade pozisyon degistirdi ama olsun.

    bu sene de simdi bakiyorum en cok elestirilen milyonluk esek muamelesi yapilan oyuncu amrabat. ha beklenen katkiyi veremedi ona lafim yok en azindan benim acimdan ama oyle ah vah edecek gibi kotu de degildi. sadece gerektigi kadar iyi degil. adam bizden once kayseri'de oynuyordu. istedigi yerden vuruyor, istedigi gibi top suruyordu. o takimdaki amrabat'la galatasaray'daki amrabat tabi ki farkli olacakti. ama bu farka alismasi lazimdi once. savunma yapmiyordu yapmaya basladi. belki kafasi mesgul savunmayla, hocasinin anlattiklariyla bu yuzden hucumda verim alamiyoruz ya da baskidan cekiniyor o yuzden oyle oynamiyor. kayseri de istedigini yapan adam burada yapamiyor illaki zamana ihtiyaci var cunku. takim oyununa, sistemine, oyuncularina alismaya ihtiyaci var. adam yillardir oynadigi seyleri degistirmeye calisiyor sonucta.

    hamit elestirilerini hic anlamadim, anlamayacagim da. zamaninda roberto carlos karsiyakaya gittiginde gol krali olacagini sanan kuslar gibi sanirim bi kesim. ne bekledik ki hamit'ten veremedi. adam yillarca oturmus kadrolarda futbolu oturmus, belirli sistemi olan ulkelerin takimlarinda oynadi o sistem icerisinde ve her zaman makinenin onemli dislilerinden birisi oldu. ama bizim ulkemizde futbol da oturmadi, hic bir sey de oturmadi. bence hamit'te en buyuk sikinti bu. hamit gorevini yapar, gerekeni yapar cunku normali odur. ama burada beklentiler yanlis sekilde fazlaydi. ayrica bu adam dogru duzgun top oynamadi cok uzun zamandir. yillardir dilendigimiz bir oyuncu icin bence gayette yeterli oynamasina ragmen oyle olmasa bile zaman vermek bu kadar zor olmamali.

    bana gore amrabat'in takim icerisinde kendisine yer bulmasiyla beraber her sey az cok oturacaktir. buna gercekten inaniyorum. tabi bu zaman diliminde her seyin biraz daha oturmus olacagini da hesaba katiyorum.

    bir de dany vardi unuttum orasini. adam antep'te oynarken su ligden stoper alalim kimi istersiniz deseler ben dany derdim. gecen sene her maci izledim ve bizi en cok zorlayan isimdi bana gore stoper anlaminda kendisi. dany bence amrabat'la paralel problemler yasiyor hatta daha agirini ve o da asacaktir eminim.

    necati ve elmander tarzi oyuncu eksikligi bu sene elmander'in formuzluguyla beraber cok etkiledi bence takimi. bunun disinda pek bi problem yok yani bence. melo gecen seneden cok gerideydi o da toparladi sayilir yine bana gore. toparlayamaz ya da toparlamazsa da kapi gosterilir nasil olsa.

    vel asil kelam iyi takimdir gayet bana gore. basarili olmaktan daha zor orada kalmak bunun da sikintilarini yasiyoruz tabi. ayrica gecen seneye gore lige motive olmasi oyuncularin da cok zor. ama takim simdiye kadar gayet iyi getirdi diye dusunuyorum ve 2. yariyla beraber her sey daha da oturacaktir.

    ayrica transfer olacaktir illa ki umarim onlara da sallanmaz buradan ilk firsatta.
App Store'dan indirin Google Play'den alın