• 6683
    spor toto süper lig 2012-2013 sezonunun ilk yarısında beklenen seviyede kaliteli ve istikrarlı futbol oynayamamıştır. sezona futbol kalitesi adına çok iyi giriş yapmasına rağmen sonradan gerileme yaşamıştır. bunun sebebi olarak elbette maç sayısının artmasını gösterilebilir. ancak gerçek sorun ali sami yen'in bozuk zeminidir.

    gerek son zamanların modası menemen söylemleri nedeniyle, takım olmak nedense arkadaşlığın iyi olması olarak anlaşılmaktadır. bu aslında türkiye'de her takımda var, arkadaşlık çok iyi, kolej havası yakaladık gibi söylemler nedense ne kadar takım olunduğunun göstergesi olarak sunuldu ki çok yanlıştır.

    takım olmak demek, topun hem sizde olduğu durumlarda hemde rakipte olduğu durumlarda, topa sahip olmayan oyuncuların aldıkları pozisyonlardır, ne kadar doğru pozisyonu ne hızla aldıklarıdır. bu bir kareografidir ve bu kareografiyi ne kadar iyi uyguladığınız, ne kadar iyi takım olduğunuzun göstergesidir.

    ali sami ten'in kötü zemini oyunumuzu etkilemektedir. aylardır izliyorum sahanın ağırlığından, oyuncuların ayaklarında kurşun bağlı gibi, top alış verişlerinde, kontrollerinde zemin yüzünden zorluk çeken oyuncular topu hızlı dolaştıramamaktadırlar. sene başından beri maçlarının çoğunu bu bozuk zeminde oynayan takımımız mecburen yan toplara yönelmiş ve bu sebeple takım oyununu geliştirememişlerdir. kareografilerini yandan gelcek toplara göre şekillendirdiklerinden, çaşın gerisinde savunması kolay bir hucüm planına sahiptirler. devre arasında düzeltilecek zemin ile takımımız oyunu seviye atlayacak ve bu ligde rahat rahat şampiyon olacaktır.

    gerçek futbol devrimini ise 2013-2014 sezonunda göreceğimize inancım tamdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın