• 6654
    hakkında nefesimi tutup biraz olumsuz şeyler yazacağım, ofsaytlamadan önce lütfen bir düşünün. özet geç diyenler son 3 paragrafı okuyabilir.

    öncelikle... 1.5 sezonda belli bir iskelet kurmuş ve artık geleceğini planlaması gereken takım. ancak:

    2012 - 2013 transfer sezonunda takıma katılanları aynı başlıkta bir arkadaş özetlemiş, çaldım ve 2013 yılındaki yaşlarını yazdım:

    (bkz: dany nounkeu tchounkeu): 27
    (bkz: nordin ambrabat): 26
    (bkz: hamit altıntop):31
    (bkz: burak yılmaz): 28
    (bkz: umut bulut): 30
    (bkz: cristiano marques gomes): 36
    (bkz: felipe melo): 30

    gördüğümüz gibi bunlardan bir tanesi bile 25 yaş altı, takımın 10 senelik geleceği olur, acaip gelişir diyeceğimiz bir futbolcu değil.

    üstelik geçen sene altyapıdan 1. takıma yapılan emre - semih katılımının devamı gelmemiş. semih şu anda bu ikisinin arasında en potansiyelli olanı. emre'den "kamuoyu" daha az umutlu ama başka da kimse yok görünürde.

    altyapıdan bundan sonra katılacak yetenekte kimse var mı, belirsiz. ortalıkta çok isim dönüyor ama 2012 - 2013 sezonunda dandik kupa maçlarında bile 20 yaş altında kimseyi göremedik.

    alınabilecek genç türk statüsünde futbolcu var mı, frei ya da potuk deniyor ve 5'er milyon euro'dan başlanıyor.

    bahsettiğimiz geçen seneki emre - semih hamlesi dışında kadrodaki "genç" denilen adamları yazalım 2013 yaşlarıyla beraber:

    (bkz: ceyhun gülselam): 26
    (bkz: sercan yıldırım): 23
    (bkz: aydın yılmaz): 25
    (bkz: furkan özçal): 23

    bu muhteşem dörtlü ise eğer bir mevkinin 2. adamı olurlarsa kendilerini başarılı sayabilirler. aydın yılmaz bu konuda diğerlerinden bir tık daha önde ama onun da gelişime açık olduğu süre bitmek üzere.

    sonuç: galatasaray futbol takımı gereğinden fazla yaşlı ve gelişime kapalı bir kadroya sahip. 2012 - 2013 sezonu ara transfer döneminden itibaren mutlaka 30'larını geçmiş ya da otuzlarına gelmekte olan futbolcularımızın (ya da selçuk, burak, muslera, semih gibi "reddedemeyeceğimiz teklifler" alabilecek futbolcularımızın) 2-3 yıl sonra yerlerini alabilecek yeni jenerasyondan, mümkünse türk statüsünde futbolcuları alıp/çıkartıp yetiştirmeye başlamak zorundayız.

    yani, önümüzdeki transfer dönemi, "çilek" statüsünde takıma katılacak yıllanmış kaşarların değil, hali hazırda kadrodaki "olmayacak"ların ayıklandığı ve umut vadedecek 25 yaş altı adamların kadroya katılacağı bir süreç olmalıdır.

    yoksa bugünün başarıları yakalanan jenerasyonun kısa ömrüne bağlı kalacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın