• 6630
    2012-2013 sezonunda bu kadar kilit oyuncusu hala gerçek formuna ulaşmamışken şu ana kadar göstermiş olduğu performans, beni gelecek açısından çok umutlandırmaktadır. genel olarak bakacak olursak:

    fernando muslera: geçen seneki performansını henüz yakalayamadı. benim de en güvendiğim oyunculardan birisi ve takımda yokluğu en çok aranacak oyunculardan birisi ama bana göre geçen seneki muslera değil.

    dany nounkeu: son maç hariç (bkz: 8 aralık 2012 sivasspor galatasaray maçı) hir biç maçta büyük takım stoperi gibi oynamadı. iyi oynadığı maçlarda bile kritik hatalar yaptı. tam olarak güven vermedi.

    hakan balta: takımın geçen seneki sol beki. bu sezon öyle kötü ki hocamız mecburen albert riera'dan sol bek olarak yararlanmaya başladı.

    albert riera: transfer edildiğinde kimse onu sol bek olarak düşünmemişti. geçen sene de takıma çok az katkıda bulundu. verdiğimiz parayı da bizden başka kimse vermediği için mecburen takımızda kaldı. şartlar o hale geldi ki bir anda sol bekimiz oldu. tamam son maçlarda fena oynamadı ama şu da gerçek ki takımımızda en önemli eksiklerden biri iyi bir sol bek.

    emmanuel eboue: en kariyerli ve kaliteli oyuncularımızdan birisi ve geçen sezon çok katkı verdi. ama bu sezon eski gücünde değil ve sanki maç seçiyor havası var. her maç aynı şekilde konsantre olmuyor.

    selçuk inan: geçen sezon inanılmaz oynadı. türkiye'deki en iyi yerli oyunculardan biri olduğu asla tartışılmaz. bu sene belki melo'nun kötü performansından, belki yoğun maç temposundan, belki başka sebeplerden dolayı çok verimli bir oyun sergileyemiyor.

    felipe melo: belki de en kritik adam. yazın transferinde yaşanan belirsizlik bence bize çok zarar verdi. hem çok zaman kaybettik hem de belli ki melo'nun konsantrasyonu azaldı. ama tabi ki profesyonel bir oyuncunun bu kadar uzun süre tatil yapması bence affedilmez bir hata. bu kadar üst seviyede takımda top oynayan bir oyuncunun çok daha ihtiyatlı olması lazımdı. melo'nun hırsı ve performansı bizim takımda çok önemli yer teşkil ediyor. şu ana kadar maalesef yeterli seviyede değildi.

    nordin amrabat: çok büyük umutlarla transfer edildi. benim de şahsen çok umutlu olduğum bir oyuncu. ama işte şu uyum süreci denen şey var ya galiba o yaşanmadan olmuyor. daha önce izlediğim performansının bence şu ana kadar yarısını bile izlettirmedi bizlere. medyadan takip ettiğim kadarıyla hakkında en çok söylenen şeylerden biri çocuk gibi olduğu. galiba bizim faslı bu çocuğun biraz daha zamana ihtiyacı var gerçek performansı için.

    hamit altıntop: şu ana kadar belki de en büyük hayalkırıklığı. inanılmaz çok sevindiğim bir transferdi kendisi. yıllardır peşine koşmuştuk ve sonunda gelmişti. bence elinden geleni yapmasına rağmen, şu ana kadar bir türlü olmadı. istenen oyunu ortaya koyamadı. gerçi birçok maçta acaip şanssızdı. çok güzel şutları ya direkten döndü ya da kaleciler zorlukla kurtardı. ama şu gerçek ki karakteri çok sağlam ve iş ahlakı çok yüksek bir oyuncu. bence asla kendisinden desteğimizi çekmemeliyiz. bu desteğin sonunda kazanan hepimiz olacağız.

    engin baytar: geçen sezon çok katkıda bulundu bunu asla inkar edemeyiz ama bu sene aldığı ceza ile maalesef hiç faydalı olamadı.

    emre çolak: sezona iyi başlamıştı ama maalesef formu giderek düştü. altyapımızdan yetişmesi hepimiz için bir övünç kaynağı ama bir türlü ilerleme sağlayamıyor , patlama yapamıyor. fizik gücü hala yetersiz. duran toplarda çoğu renktaşım gibi beni de çıldırtıyor. ayrıca görüyorum ki kendisine taraftarların tepkisi giderek artmakta. umarım bu durumun farkındadır ve olduğu yerin kıymetini bilerek iyi ve güçlü bir emre izlettirir bizlere.

    johan elmander: kendisi için daha önce da yazmıştım. geçen sezonun bence en kritik adamıydı.4-4-2 olan sistemimizi 4-5-2 'ye çeviren adamdı. hani derler ya çift kişilik koşuyor diye aynen öyleydi. ama maalesef bu sene öyle değil. sakatlığının da etkisiyle olsa gerek bir türlü gerçek elmander'i ortaya koyamadı. ama ben kendisine çok güveniyorum ve inanıyorum ki kısa zamanda toparlayacak.

    burak yılmaz, umut bulut ve semih kaya için diyecek çok fazla bir şey yok. üçü de bu sene beklenenin üstünde performans gösteriyorlar. inşallah hep böyle devam ederler.

    tüm bunlara baktığımızda takımımız bence gerçekten potansiyelinin altında oyun sergiledi şu ana kadar. ama buna rağmen, hala lideriz ve şampiyonlar liginde de son 16'ya kaldık. tabi ki bunda imparatorun payı yadsınamaz. bana göre belki kendisine olan sevgimden dolayı objektif olamıyorum ama dünyanın en iyi hocasıdır kendisi.

    takım oyuncularının çoğu istenen performansı gösteremezken, takım olarak şu anki konumda olmamız beni gerçekten inanılmaz umutlandırıyor. hele şu devre arası gelsin , hocamız takımı 96-97 sezonundaki meşhur fethiye kampı gibi bir kampa alsın , oyuncularımız potansiyellerine ulaşsın , herkes görecek takım olarak neleri başaracağımızı.

    fatih hocam ve aslan takımımız yolunuz açık olsun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın