resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 4597
    sözlükte de gördüğüm kadarıyla dün hocanın söylediklerini dinleyen bir allahın kulu yok. ben kısa bir özet geçeyim,

    -amrabat* kötüydü ama hamit iyiydi. az daha sabredin bunlara.
    -ayküt artık şeyimde değil, onunla uğraşacak vaktim yok.
    -engin de melo da artık ayaklarını denk alsın.
    -zemin sorunu hala devam ediyor.

    ve geldik en önemli konuya,

    -takımlar bize karşı kapanıyor bu çok doğal fakat biz kapanan takımları açmada sıkıntı yaşıyoruz. bunun sebebi santraforlarımızın oyunda yeterince bulunmamaları. geçen sene nasıl ki 2 santraforlu sisteme döndüysek bu sene de tek santraforlu sisteme dönebiliriz.

    http://www.ntvspor.net/...lari-telafi-edecegiz

    hoca sorunun nereden kaynakladığını artık görmüş durumda. benim şahsi görüşüm de artık sistemin değişmesi gerekliliğidir. geçen sene 2 santrafora döndüğümüzde hiçbir takım buna çözüm üretememişti. üstelik de özellikle 2. devre elmander ve necati çok iyi performanslar sergilediğinden çok iyi oynuyorduk. fakat bu sezon artık herkes galatasaray'dan nasıl puan alacağını öğrenmiş durumda. katı bir savunma, ileride 1-2 hızlı adamla galatasaray'dan minimum 1 puan alabilirsin. özellikle hücumun ardından dönen topları toplamada ve rakibin savunmasını geçmede yani delmede sıkıntı yaşıyoruz. üstelik de bize karşı herkes en az 5 orta saha ile çıktığından orta sahadaki elemanlarımız da formsuz olduğundan tam anlamıyla bir baskı kuramıyoruz.

    fatih hocanın da dediği gibi bizim sistemin en önemli parçası baskı kurmak. ama bu sistem ve oyuncularla baskıyı kuramıyoruz bu çok net. buna yanlış transferler diyebilirsiniz, oyuncuların formsuzluğu diyebilirsiniz artık nasıl görüyorsanız öyle diyin. fakat bir çözüm üretilmesi artık elzemdir. 5'li bir orta sahaya geçerek hem oyunda tam anlamıyla üstünlüğü ele alabiliriz hem de istediğimiz baskıyı yaratabiliriz. baskı kurmak için forvet sayısının çok olması gerekmiyor. bizim oyuncularımızda zaten fatih hoca'nın empoze ettiği bir hücum futbolu anlayışı var. 5'li orta saha ile bütün kontrolü elimize alırız ki bu ligde bize oyun üstünlüğü kuracak takım yok. necati'nin bize en büyük katkısı bizim sanki 4-2-3-1 sistemiyle oynuyormuş gibi olmamazı sağlamasıydı. oynadığında forvetin arkasındaki bir orta saha oyuncusuymuş gibi oynuyordu. necati'nin bu yeteneği olduğu için sistemimize cuk oturmuştu. eğer ki necati bu sezon gitmemiş olsaydı necati-burak, necati-elmander ikilileriyle oynuyor olurduk şimdi. fakat artık necati yok.

    tek forvetli sistemde, bu takımda, ileride tek forvet oynayacak tek futbolcu burak'tır. orta sahanın göbeğinde selçuk-melo, önüne o pozisyonda oynayabilecek emre çolak ve engin var. herkes gibi ben de engin'den yanayım fakat şöyle bir şey de denenebilir; yekta-melo ikilisi ve onların önünde burak'ın arkasında bir selçuk inan. hem burak ile uyumu hem de hücumda yaratıcılığı sebebiyle çok iyi olur diye düşüyorum. üstelik defansif yükü yekta-melo alacağından selçuk tam anlamıyla hücumu kontrol edebilir. tabii ki fatih terim'e ders vermek gibi hadsizlik yapmıyorum bir taraftar olarak oyun hakkındaki görüşlerimi söylüyorum.

    üstelik sadece sistem ile her şey değişecek denemez. futbolcularımız çok bariz şekilde maç seçiyorlar. bunu dany ve eboue zaten söyledi konsatre olmakta zorlanıyoruz diye. önce futbolcularımızın kafa sorunlarını halledeceğiz daha sonra türkiye ligindeki rakip savunmaları nasıl geçeriz diye sistemler düşüneceğiz.

    kötümser olmaya hiç gerek yok. nasıl ki geçen sezon da çok kötü dönemler geçirdikten sonra temelden yapılan değişikliklerden sonra bu takım kendine geldiyse bu sezon da bu olacaktır. üstelik bu sezonki kadromuz geçen sezonki kadromuzdan çok daha iyi. telaşa kapılıp sonradan pişman olacağımız şeyler söylemeyelim. o bir ayküt değil o fatih terim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın