aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 2203
    20 kasım 2012 galatasaray manchester united maçında gözlemlediklerim:

    1- maç öncesi manchesterlı oyuncular güney tarafında ısındılar. güney sert bir tepki vermiyordu. öbür yanda pegasus futbolcularımızı çağırıyor, tezahürat yapıyordu. bu sıralarda doğu ve batı ise çok büyük boşluklarla kaplıydı. daha sonra oyuncular soyunma odalarına dönmeye başladılar. sahada toplam 4-5 manchesterlı oyuncu varken pegasus, güney'i "avrupa avrupa duy sesimizi" tezahüratına eşlik vermeye çağırdı. statta stereo ilk tezahürat o an yapıldı. gerçekten inanılmaz; 20-21 yaşındaki manchesterlı futbolcular dakikalarca güzel güzel ısındılar. konsantrasyonlarını bozamadık. pegasus güney'i kükrettiği zaman ne yazık ki manchesterlı oyuncuların %90'ı sahada değildi. makul bir açıklama bulmak hakikaten zor.

    2- ilk üçlüden sonra stat her maçta olduğu gibi duruldu. ultraslan "cimbombomum canım feda olsun sana," "lalalalaylaylay saldır galatasaray" diye bağırırken stadın geriye kalanı top rakipteyken ağır ıslık çalmakla meşguldu. tek vücut olunamadı. tezahüratın üstüne ıslık ve gürültü aynı anda duyuldu. bütün stadın ıslık ve gürültüyle maça ortak olduğu dakikalar da gayet açıktı. istediğimiz bu ama işte nasıl oturacak, ultraslan'a maçı nasıl takip ettireceğiz bilemiyorum.

    3- 12. dakikada gençlik marşı'na girildi. her şey bi yana bu bi yana. (bkz: #1071127)

    4- bu maç için koreografi konusunda ultraslan'ı eleştirenlere katılmıyorum. iptal olan koreografi konusu var. işin aslı nedir ne değildir bilmiyorum. genel olarak beğenmeyenler var. zevk meselesi ama bu grup koreografi konusunda rüşdünü ispat etmiştir. bunu açıkça ifade etmek gerekir.

    benim galatasaray tribününden çok beklentim yok. eskisi gibi olamayacak anladık. zaten şartlar değişti. şu ana kadar arena'da birçok maç seyrettim. en mükemmel atmosfer geçen sene oynanan 7 aralık 2011 galatasaray fenerbahçe maçında idi. yani başarılı olabilindiğine de şahit oldum. dünkü manchester maçında da zaman zaman o maçtaki hava yakalandı ama bütüne yayılamadı. tabii ki her maçta mükemmel performans gösterilemez ama en azından tribün kültürümüze bir ortak akıl belirlenmeli. stadın en çok bağıran kısmı kendini tezahürata verdiğinde geriye kalanı ıslık yapıyorsa bu iki tarafın da etkisini azaltıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın