resim
Emre Çolak
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:33
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 1942
    11 kasım 2012 mersin idman yurdu galatasaray maçının ikinci yarısındaki bir pozisyonda out çizgisi üzerinde iken orada olduğunu bile bilmeden her seferinde refleks olarak yaptığı hareketi yaparak outa çıkmıştır. bu hareket bana uzun zamandır gözlemlediğim ama bir kanıt bulmakta zorlandığım bir fikrime kanıt oldu.

    topu her aldığında yapmak zorunda olduğu hareketler var sanki bu adamın. sahanın neresinde, etrafında rakip var mı, varsa kaç tane var ve nasıl duruyorlar, etrafındaki takım arkadaşları nerede gibi soruları, becerileri bu kadar iyi olan bir oyuncunun cevaplayarak oynaması gerekir. bu soruların bir çoğunu cevapsız bırakarak bir hareket yapmaya başladığında sonucu saçma olan veya toparlamak için ekstra çaba sarf edilmesi gereken pozisyonlar oluyor.

    başka bir eleştirim de kendisine şudur. taaa 2011/2012 sezonunun başında kendi twitter hesabından söylediği üzere, bu çocuk fiziksel gelişim için özel programlar uygulamaya başlamıştı. yine aynı sezonun ortalarına doğru fiziki artışı gözle görülür oldu ki bu da oyununa yansımıştı. fakat ozamandan bu zamana ben ekstra bir gelişim daha görmedim ve bu çocuğun yaklaşık 1 seneye tekabül eden bu sürede hedef koyulan fiziksel yapıya gelmiş olması gerekirdi. burada şunlar çıkıyor ortaya, ya bu çocuk ben oldum havasında yeteri kadar çalışmıyor veya tamamen bıraktı ya da hedef olarak belirlenen model yanlış seçildi. mesela ben bir model söyleyebilirim kendisine, kendi boyuna denk gelen bir oyuncu olan mario götze bence bu boyda olan bir oyuncu için olabilecek en iyi fiziklerden birine sahip. al sana hedef model kaç kilo alıyorsan al ne kadar çalışman gerekiyorsa çalış.

    adama bakıyorum daha bir çalım yöntemi bile yok, adamı karşısına alıyor ve aklında onu geçmek olduğu belli ama ne yapacağını bilmiyor. çekiyor soluna ama kararsız bir hareketle yiyor ağzına omzu sonra hadi canım güle güle. ille güçlü mü olmak zorundasın, değilsin tabi ki e ozaman patlama gücünü arttır at topu bas 10 metrelik deparı yap ortanı zaten kuş kadarsın. yani yöntemler çok ama bir hedefi yok bu arkadaşın. ne olmak için çalıştığını bilmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın