2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi 4.Hafta Maçı
21:45 Dr. Constantin Radulescu Stadium
1 - 3
  • 69
    şampiyonlar ligi'nde geride kalan 3 maçta ortaya koyduğumuz oyunun puan olarak karşılığını alamadığımız bir gerçek. manchester ve braga maçlarını bir kenara bırakacak olursak sırf cluj ile ali sami yen'de oynadığımız maçta* alacağımız bir galibiyet bile bize büyük avantaj getirecekti. o gün doğa şartları buna engel olmuş olsa da artık geçmişe sünger çekip, önümüzdeki 3 maçtan alabileceğimiz maksimum puanı almaya çalışacağız. bu maç da önümüzdeki engellerin ilki, en keskini. muhtemel 3 puan, bize ivme kazandırır, özgüven getirir.

    cluj, 2012-2013 sezonunda lig, şampiyonlar ligi ön elemesi ve şampiyonlar ligi dahil olmak üzere kendi sahasında oynadığı 10 maçta yalnızca 2 kez yenilmiş. biri şampiyonlar ligi'nde manchester united'a karşı iken diğeri de ligin 12. haftasında viitorul constanta'ya karşı idi. bizim karşımıza da yine 'önce beraberlik' anlayışı ile çıkacaklar. çünkü mevcut puan tablosuna göre 4 puan ile 2. durumdalar ve 1 puan arkalarındaki braga da manchester united ile oynuyor. eğer 4. hafta maçları da kendi istedikleri gibi giderse gece sonunda puan tablosu 12 - 5 (veya 7) - 3 - 2 olabilir. bu maç haftası bizim için ne kadar kritik ise şüphesiz cluj için de o kadar kritik ve ellerindeki bu avantajı kaybetmek istemeyeceklerdir.

    biz de cluj karşısındaki oyun anlayışımızı bu çerçevede şekillendirmeliyiz. elbette erken bulacağımız bir gol ile oyunun kontrolünü baştan sona elimizde tutmak ve sıkıntı ve stres yaşamadan rahat bir şekilde 3 puana ulaşmak en büyük dileğimiz fakat cluj'un beraberlik öncelikli anlayışı ile katı savunma yapması muhtemelken bu dileğimiz pek de gerçeği yansıtmayacaktır. bu zorlu 90 dakikayı zaferle tamamlayacağımıza dair inancımız ve güvenimiz de geçmişteki zaferlerimizden ve olmaz denileni oldurmamızdan kaynaklanmaktadır. karakterimize, ruhumuza, galatasaray adı ve armasının bilincine en çok ihtiyaç duyduğumuz maçlardan birini oynayacağız. hem imparator fatih terim'e, hem de oyuncularımıza benim güvenim tam. inanıyorum ki alnımızın akı ile, istediğizi almış olarak döneceğiz romanya deplasmanından.

    çünkü fatih hoca'nın da dediği gibi "galatasaray, istediği şeyi istediği yerden alacak güçtedir."

    http://cdn.galatasaray.org/.../899_splash_cluj.jpg
    (bkz: aslan gibi savaş galatasaray)
App Store'dan indirin Google Play'den alın